in ,

CRH Ciment România devine ROMCIM

Producătorul de materiale de construcții CRH România, cu activități în producția de ciment, agregate și betoane, se va numi ROMCIM. 

Începând cu data de 5 mai 2021, CRH Ciment România devine ROMCIM, o companie CRH. 

ROMCIM este un brand românesc, cu o istorie de peste 30 de ani în industria locală a construcțiilor. Schimbarea de nume anunțată astăzi este în concordanță cu strategia CRH de a avea nume locale puternice, de încredere, pentru operațiunile din piețele unde compania activează, susținute de puterea și de experiența unui grup lider la nivel global.

„ROMCIM este un brand iconic în industria construcțiilor din România și care înseamnă «acasă» pentru generații întregi de constructori, angajați și pentru comunitățile în care suntem prezenți. ROMCIM se regăsește în ADN-ul companiei noastre și reprezintă o bază solidă pentru contribuția sustenabilă pe care vrem să o avem la construirea caselor și conectarea orașelor din România. Parte a grupului CRH, ROMCIM este îmbinarea perfectă dintre încrederea câștigată ca furnizor local și expertiza internațională a Grupului CRH în domeniul materialelor de construcții.”, a declarat Guillaume Cavalier, Managing Director ROMCIM.

Această schimbare reprezintă un bun prilej de a reafirma angajamentul ROMCIM în privința dezvoltării sustenabile. Misiunea ROMCIM este încorporată în sloganul „Contează ce lăsăm în urmă!”, iar noua identitate corporativă reflectă ambiția de a crește și de a construi durabil, de a consolida parteneriatele locale și de a aduce inovații în gama de produse.

În luna martie, compania a adăugat două noi produse în portofoliu. Romcim Durabil este un ciment ecologic, cu durabilitate ridicată în medii specifice (saline, chimice sau zootehnice). Soilstab este o soluție modernă și eficientă pentru stabilizarea straturilor suport pentru drumuri de acces în șantiere, proiecte greu accesibile, pavele.

Construind pe o tradiție a calității recunoscută de către constructori, ROMCIM a lansat și Multibat ExtraADEZIV, o gamă de 6 adezivi, care reprezintă o soluție modernă și rapidă, pentru aplicații specifice. Familia de produse Romcim și Multibat oferă acum întreaga gamă de soluții necesare construirii unei case, oferind garanția standardului de înaltă calitate, pe care o asigură de generații.

ROMCIM continuă să investească pentru a oferi o experiență de colaborare cât mai bună clienților, iar cele mai recente proiecte au vizat digitalizarea și modernizarea serviciilor de livrare, care vin să răspundă dezvoltării rapide pe care o cunosc diferitele regiuni ale țării. În luna ianuarie 2021 a fost implementată o soluție digitală adaptată pentru desktop și mobil, dezvoltată exclusiv pentru clienții din România, pe baza feedback-ului lor, care permite urmărirea în timp real a datelor tranzacționale, inclusiv a statusului comenzilor plasate.

Despre ROMCIM

Romcim, o companie aparținând Grupului CRH, este unul dintre cei mai mari furnizori de ciment, agregate și betoane  pentru sectorul de construcții din România. ROMCIM deține fabricile de ciment din Medgidia și Hoghiz, o stație de măcinare în Tg. Jiu, două terminale de ciment, 18 stații de betoane, nouă cariere, cinci balastiere și un depozit de agregate.

CRH în România

În plus față de Romcim, Grupul Internațional CRH mai deține în România companiile Elpreco, specializată în producția de BCA, pavele și elemente prefabricate, și Ferrobeton, specializată în construcția de fundații, stâlpi  sau grinzi.

Despre CRH

CRH (LSE: CR, ISE: CRG, NYSE: CRH) este cel mai mare producător de materiale de construcții din lume, având circa 77.100 de angajați în aproximativ 3.110 unități operaționale în 29 de țări. Este cea mai mare companie din domeniul materialelor de construcții din America de Nord și din Europa, deținând poziții importante inclusiv în Asia și America de Sud. CRH produce și furnizează o gamă integrată de materiale de construcții, produse și soluții inovatoare ce pot fi găsite în întregul mediu construit, precum proiecte majore de infrastructură publică, clădiri comerciale sau structuri rezidențiale. Fiind o companie ce face parte din topul Fortune 500, CRH este membru constitutiv al indexului FTSE 100, al indexului EURO STOXX 50, al ISEQ 20 și al indicelui de durabilitate Dow Jones (DJSI) Europe. Compania este listată la NYSE.

Pentru mai multe informații vizitați www.crh.com 

Pentru informații suplimentare:

Adela Bradu

Country Communication & Corporate Affairs Manager CRH România / ROMCIM

adela.bradu@ro.crh.com

0722 205 693