in ,

AFI Europe anunță instalarea unui nou sistem ultra-performant de purificare a aerului în toate proiectele sale

AFI Europe, liderul dezvoltatorilor imobiliari pe piața centrală și est europeană, continuă să își păstreze angajamentul ferm de a proteja siguranța chiriașilor, clienților, vizitatorilor și partenerilor de business care intră în oricare dintre clădirile de birouri sau centrele sale comerciale.

AFI Europe este una dintre primele companii care a instalat un nou sistem ultra-performant de purificare a aerului, cu tehnologia de ionizare NPBI- Needle Point Bi-Polar, în România.

“Calitatea și siguranța au fost întotdeauna prioritățile noastre și s-au reflectat în toate produsele și serviciile oferite chiriașilor noștri. Ne menținem angajamentul de a le oferi un mediu sigur, protejat și modern chiriașilor, vizitatorilor, clienților si partenerilor de business. Astfel, am luat decizia fermă de a investi într-un nou sistem de purificare a aerului, fără ozon, care îmbunătățește calitatea aerului și protejează împotriva virusurilor și bacteriilor, în toate spațiile publice, inclusiv în lifturi”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania și Republica Cehă.

Noul sistem de purificare a aerului – Global Plasma Solution (GPS) – va îmbunătăți semnificativ calitatea aerului interior, în toate spațiile publice, inclusiv în lifturi, prin tehnologia NPBI (NeedlePoint Bi-Polar Ionization), o tehnologie patentată care demonstrează un nivel înalt de eficiență în purificarea aerului. În timpul procesului NPBI, contactul cu ionii perturbă proteinele de suprafață ale agenților patogeni, făcându-le inactive și incapabile să se reproducă.

Sistemele GPS au avut rezultate foarte bune la testele oficiale de laborator, dovendindu-și eficiența și împotriva virusului Sars-COV-2. Mai mult, rezultatele de laborator au confirmat 99.9% eficiență în neutralizarea virusului, în 30 de minute, pe suprafața protejată cu acest sistem de aer și valori similare în neutralizarea altor viruși (E-coli 99.7%; Norovirus 94% etc).

Sistemul este ecologic, certificat Ozonne Free UL 2998 și necesită un nivel minim de mentenanță, contribuind totodată la îmbunătățirea productivității și a stării de bine în general.

Despre AFI Europe România:

AFI Europe este prezenta în România din 2005. Compania a dezvoltat și gestionează AFI Cotroceni, cel mai mare și de succes mall din România și unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală și de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafață închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) și oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale și internaționale, vizitate în medie de 50.000 de clienți pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park 1-5, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spații de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C.

În 2020, AFI Europe România a inaugurat  în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, ce include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și o clădire de birouri cu o suprafață închiriabilă de 15.000 de metri pătrați parte a primei faze.

Compania dezvolta in prezent si AFI TECH PARK 2, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 70.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Faza întâi a proiectului a fost livrata in 2018.  Parcul de business va include două clădiri de birouri deînălțime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.

AFI City, primul proiect rezidențial al companiei în România, este dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București). Faza I a proiectului cuprinzând 190 de apartamente si 228 locuri de parcare a fost livrata in Q2 2020. AFI City deține certificarea Green Homes acordata de Romanian Green Building Council. Proiectul este situat chiar la stația de metrou Laminorului si beneficiază de finisaje moderne de calitate, facilități în zonă, spațiu verde si loc de joaca pentru copii. In prezent, un centru comercial cu suprafata de 4,500 sqm este in dezvoltare cuprinzand spatii comerciale care vor deservi atat locuitorii AFI City, cat si comunitatea din zona.

AFI Europe a achizitionat in 2020 portofoliul de birouri format din AFI Lakeview, AFI Park Floreasca, AFI Victoriei Plaza si AFI Park Timisoara, intr-o tranzactie record pe piata din Romania, valorand 280 MIL Euro.