in ,

CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, aproape își dublează investiția din nordul Bucureștiului, la peste 110 milioane euro

Dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, își poate aproape dubla suprafața proiectului logistic început, recent, în Ștefăneștii de Jos. Compania a cumpărat un teren de 17,9 hectare de la oamenii de afaceri Manochehr Saadati-Sohi și Mihail Astratinei.

Iranianul Manochehr Saadati-Sohi și partenerul său, Mihail Astratinei, au vândut terenul celor de la CTP, într-o tranzacție evaluată de Profit.ro la peste 5 milioane de euro, și și-au asumat că vor obține ei autorizațiile de construire necesare.

Proiectul propus pentru acest teren prevede construcția a 4 hale de depozitare cu o suprafață construită totală de circa 85.000 de metri pătrați, care, la costurile actuale de investiție, poate fi evaluat la peste 50 de milioane de euro. Cele 4 parcele achiziționate de CTP sunt între pădurea Lipoveanca-Vulpache, de la intrarea în Ștefăneștii de Jos, și complexul comercial Expo Market Doraly.

Acestea vin în prelungirea terenului de circa 19 hectare pe care CTP l-a cumpărat de la Willbrook și pe care, anul trecut, a început dezvoltarea CTPark Bucharest North, un proiect de 100.000 de metri pătrați din care a predat deja 20.000 de metri pătrați și urmează livrarea unei suprafețe similare. Investiția în CTPark Bucharest North a fost estimată la 65 de milioane de euro, ceea ce face ca noul proiect achiziționat să ducă bugetul de investiții la peste 110 milioane de euro.
În prima etapă a noului proiect achiziționat se intenționează construcția unei hale cu o suprafață de 26.000 de metri pătrați, reglementată printr-un Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat anul trecut de primăria din Afumați. Investiția în această fază este de 21 de milioane de euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. În faza a doua se dorește construcția unei hale de 34.000 de metri pătrați, urmată de una de 18.600 de metri pătrați și una de 5.800 de metri pătrați. Suprafața desfășurată a celor 4 depozite va fi de aproape 96.500 de metri pătrați. În incinta parcului logistic se vor realiza două zone de parcare autocamioane, cu un total de 22 de locuri de parcare pentru tiruri. De asemenea se vor realiza zone de parcare pentru autoturisme cu un total de 282 locuri. Durata de realizare a proiectului a fost estimată la 2 ani.