in ,

Delta Studio: Tendințe în design și amenajare pentru 2021

Un interviu marca Investing in Property, cu Tudor Cartiano (CEO Delta Studio)

Domnule Tudor Cartianu, ce sfaturi le-ați oferi oamenilor la amenajarea locuințelor?

Cel mai important sfat este să acorde atenție la designul și funcționalitatea spațiului și să apeleze la consultanți specializați sau la arhitecți și designeri. Designul de calitate nu trebuie să implice un cost exagerat. Delta Studio se ghidează după și propune clienților filosofia SmartLuxury – design de calitate, în acord cu ultimele tendințe, la costuri accesibile și bugete optimizate. În acest sens, le oferim clienților consultanță specializată în design și servicii de proiectare și execuție pentru cei care doresc un proiect complet de amenajare. Direcția Delta Studio este de a integra serviciile pentru a oferi costuri optimizate și concepte de locuire de calitate, dezvoltate de profesioniști. Prin proiectul Delta Studio Inside, adresat dezvoltatorilor, urmărim să creștem calitatea locuirii prin design, oferind concepte de amenajare care ridică valoarea proprietății atât pentru dezvoltator, cât și pentru beneficiari.

Karim Rashid aduce un suflu nou amenajărilor din România prin colaborarea cu Delta Studio

Care sunt tendințele anului 2021 în acest sens?

Pentru 2021 se preconizează o estetică sofisticată a spațiului, fără excese decorative, cu inserții îndrăznețe de culoare și accente metalice. La nivel funcțional, se urmărește o organizare cât mai clară a spațiului, definirea unor zone funcționale cu o estetică și caracter puternic, care se întrepătrund în mod fluent, fără delimitări precise – un open-space compus din zone cu propria personalitate. Designul obiectelor este unul clar și riguros, cu forme geometrice atrăgătoare, fără a lipsi nici formele fluide, care dau savoare spațiului. În acest sens, am extins portofoliul Delta Studio cu obiecte semnate de designeri internaționali, iar cea mai recentă colaborare include colecția de obiecte sanitare DALET Color, dezvoltată de Karim Rashid exclusiv pentru brandul Dalet. Principalul atu al colecției este, pe lângă susținerea noilor tendințe, un cost de achiziție extrem de accesibil – SmartLuxury. Investiția în producția acestei game se ridică la 50.000 euro, însă ne așteptăm să fie foarte bine primită, dată fiind noutatea ofertei. Brandul Dalet a fost creat pentru a susține conceptul de design accesibil, cu investiții de 2,5 milioane euro în ultimii 4 ani, fiind foarte bine primit de public odată cu lansarea.

Ce culori predomină?

Se întrebuințează foarte mult nuanțe rafinate de culoare, pasteluri inspirate de elemente naturale, în tonuri mai estompate sau mai saturate. Culorile primare sunt evitate, lăsând locul unei palete de culori ce include roz pudră, verde intens, bleu ciel, ocru pământiu, asociate elegant cu accente metalice prețioase: alamă, rosegold, gri satinat.

Seria DALET Color by Karim oferă o paletă de 13 nuanțe diferite, care însoțesc atât modelele noi de lavoare, cât și o serie de căzi freestanding care pot fi personalizate în oricare dintre aceste nuanțe.

Care sunt cele mai căutate produse Delta Studio la amenajarea unei locuințe?

Delta Studio s-a afirmat și și-a consolidat poziția prin oferta complexă de plăci ceramice și obiecte sanitare, însă în ultimii ani și-a extins portofoliul de produse pentru a oferi o gamă completă pentru amenajarea locuinței. În continuare oferim și suntem recunoscuți pentru modelele deosebite de plăci ceramice plane sau cu relief tridimensional, alături de obiecte sanitare cu un design actual și funcționalitate premium. Odată cu deschiderea biroului propriu și a francizei de birouri de proiectare pentru design interior, am extins oferta pentru a realiza amenajarea tuturor spațiilor unei locuințe, de la concept la execuție. Totodată, colaborăm cu dezvoltatorii imobiliari cărora le oferim concepte de amenajare pentru produsele achiziționate, realizând în prezent și apartamente showroom utilate complet din oferta Delta Studio.

De ce ar trebui să țină cont proprietarii care își amenajează locuințele pentru a le închiria?

Proprietarii care amenajează o locuință pentru închiriere trebuie să țină cont de faptul că un design de calitate și în tendințe este o investiție care aduce un plus considerabil valorii pe piață a apartamentului. Impactul poate ajunge până la dublarea valorii curente de închiriere a proprietății. Un plus optimizat în investiție, susținut de un concept actual, atrăgător, de locuire, face proprietatea mult mai atractivă și o plasează în categoria ofertelor premium, iar investiția se amortizează mult mai rapid datorită creșterii valorii de închiriere.

Ce mesaj aveți pentru cititorii noștri?

Calitatea amenajării spațiilor de locuire se răsfrânge implicit în calitatea vieții și în confortul psihologic, vizual și funcțional pe care locuința ni-l oferă. Mai ales în ultima perioadă, petrecând un timp mult mai mare în interiorul locuințelor noastre, cu toții am realizat că este esențial să beneficiem de un ambient de calitate. Apelați la consultanți specializați, la arhitecți sau designeri, pentru a vă îndruma în configurarea unui ambient armonios, proaspăt și confortabil, precum și pentru a vă ajuta să transpuneți cât mai bine în realitate preferințele și dorințele privind locuirea. Pentru colaboratorii business susținem importanța unui design de calitate atât pentru promovare, cât și pentru eficientizarea investiției în cazul dezvoltatorilor imobiliari.