in ,

Speedwell: Mass Mutual închiriază spații de birouri în Record Park, Cluj

default

Mass Mutual închiriază spații de birouricu o rată de închiere de 94%

Compania americană de asigurări Massachusetts Mutual Life (MassMutual) a considerat Record Park ca fiind cel mai potrivit spațiu de birouri din afara Bucureștiului. Astfel, a încheiat un contract de închiriere și a început amenajarea noului sediu într-una dintre cele mai inovative clădiri din Cluj-Napoca.

MassMutual se află în plină campania de recrutare, căutând să atragă peste 100 de talente în dezvoltare de software, data science și inginerie, care să vină în completarea echipei inițiale, stabilite în București anul trecut în luna ianuarie. Compania va ocupa primul etaj al clădirii de birouri Record Park, mai exact o suprafață de 1.700 mp de birouri clasa A, beneficiind de priveliște înspre Canalul Morii și piațeta centrală a proiectului.

Ne bucurăm să îi urăm bun venit oficial companiei MassMutual în proiectul nostru Record Park. Această tranzacție dovedește că un proiect complex, care pune la dispoziție funcționi mixte în beneficiul rezidenților, chiriașilor sau a vizitatorilor de zi cu zi, poate crea o comunitate dinamică.”, a declarat Didier Balcaen, CEO și Co-fondator Speedwell, dezvoltatorul Record Park.

Semnarea acordului de închiriere marchează una dintre puținele tranzacții de pe piața de birouri dintr-o perioadă dificilă, așa cum a fost anul 2020, iar MassMutual este, fără îndoială, una dintre cele mai mari companii nou intrate în România”, a evidențiat Andreea Păun, Managing Partner Griffes, coordonatoarea procesulului de stabilire in România și a strategiei de leasing pentru MassMutual.

MassMutual este un lider în tehnologie și se focusează întotdeauna pe inovație, având ca obiectiv să devină unul dintre cei mai doriți angajatori din România și să contribuie astfel la dezvoltarea economiei regionale.

Prin mutarea companiei MassMutual, Record Park ajunge la o rată de închiere de 94%, americanii alăturându-se altor companii cu renume, precum MHP Porsche, Yardi, World Class sau Stradale.

Clădirea de birouri Record Park a fost livrată în 2020, adăugând pieței imobiliare din Cluj-Napoca un mix de 15.000 mp de spații de birouri. Proiectul mai oferă 236 de apartamente, alături de facilități pentru petrecerea timpului liber, toate acestea fiind echilibrate prin îmbunătățiri ale infrastructurii cartierului.

DESPRE COMPANII:

Compania MassMutual a fost fondată în 1851 în Springfield, Massachusetts, și are peste 6000 de angajați în Statele Unite ale Americii. Aceasta a fost inclusă constant în Topul celor mai etice companii din lume de către Fortune și în Cei mai buni angajatori pentru diversitate din America de Forbes.

Speedwell a fost fondată de Didier Balcaen și Jan Demeyere în 2015. Cei doi belgieni și-au unit forțele și au combinat rațiunea și creativitatea pentru a crea o echipă unică, devenind un dezvoltator atipic. Compania a crescut și are o echipă formată din arhitecți, designeri, consilieri juridici și financiari, o echipă comercială și manageri de proiect, acoperind astfel întregul spectru pentru procesul de dezvoltare imobiliară. În momentul de față, Speedwell are mai multe proiecte în dezvoltare, acestea incluzând birourile Miro, The Ivy Residential și Triama Residence în București, Paltim în Timișoara și Riverside City în Râmnicu-Vâlcea.

Griffes a fost înființată în București de către Andreea Păun, în urma unei experiențe de peste 12 ani pe piața imobiliară. În anul 2020, compania Griffes a generat cele mai multe tranzacții de închiriere în afara capitalei, cu peste 24.000 mp suprafețe închiriate în clădiri de clasa A din toată țara. De asemenea, Griffes a fost reprezentantul comercial al Record Park, reușind să închirieze spațiile de birouri aproape în totalitate înainte de livrarea clădirii și atrăgând companii cu prestigiu, precum MHP Porsche, Yardi sau WordClass.