in ,

Apartamentele multifuncționale din Avantgarden – Concept inovator pe piața imobiliară

Trecerea de la structuri de apartamente clasice la apartamente multifuncționale, soluție optimă pentru confort maxim cu efort minim

Situația pe care o arată statisticile la nivel european indică o suprafață medie relativ mică a apartamentelor raportându-ne la nevoile atât de diferite ale membrilor din cadrul unei familii. Luând în considerare, în afară de acest aspect și  legătura extrem de strânsă dintre  modul în care amenajăm locuința și starea de sănătate, fizică și emoțională, a oamenilor, ajungem la concluzia că regândirea structurilor apartamentelor este impetuos necesară.

Acest aspect a fost luat în calcul de către Maurer Imobiliare, dezvoltatorul care deține o poziție privilegiată pe piața de profil din România, și s-a concretizat prin trecerea de la apartamente cu structuri și compartimentare clasică la apartamente multifuncționale.

Odată cu luna septembrie a anului 2020, s-a dat startul celei de-a cincea fază de dezvoltare din cadrul proiectului Avantgarden3, proiect care va totaliza 246 de apartamente multifuncționale dispuse în 5 imobile de 8 etaje + ultimul etaj retras, desfășurate pe o suprafață de 1,2 ha.

Apartamentele multifuncționale din faza V oferă, astfel, confort fizic prin maximizarea spațiului din locuință datorită patului mobil, experiența de locuire într-un spațiu nelimitat  datorită pereților mobili și zone de relaxare generoase datorită teraselor cu suprafața între 9 și 76 mp. De asemenea, pereții interiori dintr-un astfel de apartament multifuncțional au o înălțime de 2,60 m (mai mare decât înălțimea standard a apartamentelor), lucru care contribuie la creșterea calității vieții și a sănătății clienților prin sporirea volumului de oxigen din apartament. Nu în cel din urmă, upgrade-ul adus în ceea ce privește arhitectura exterioară și interioară a imobilelor, gama de finisaje pe care clientul le are la dispoziție, constribuie considerabil la amplificarea stării de bine resimțită de cei care se orientează spre un apartament din faza V a proiectului Avantgarden3.

”Dacă privesc în urmă spre toată activitatea mea din imobiliare din cei 14 ani, am un singur regret. Că am urmat niște standarde, că ne-am aliniat pieței de profil și, în fond, noi toți dezvoltatorii imobiliari am livrat către clienții noștri același produs.  Am costruit și am vândut structuri clasice de apartamente cu delimitare clară între spațiile din interiorul lor (hol, bucătărie, camere și grup sanitar), lucru care vine cu o  mare rigiditate și inflexibilitate. În ultimii 4 ani munca mea a fost ghidată de dorința  de a crea un altfel de produs prin care să aduc plus valoare apartamentelor livrate de noi și, în esență, să pot îmbunătăți considerabil calitatea vieții clienților noștri. Rezultatul muncii mele s-a concretizat în conceptul RoomInnovation, concept care va fi integrat în toate apartamentele dezvoltate de noi”, declară Simon Maurer, fondatorul companiei Maurer Imobiliare și dezvoltatorul conceptului RoomInnovation.

Acest produs, chiar dacă reprezintă o noutate absolută la nivel mondial, a trecut destul de rapid de etapa de cunoaștere și familiarizare a produsului de către clienți, aceștia percepând cu mare ușurință elementele noi și inovatoare care transformă un apartament clasic în unul multifuncțional. Primele trei luni de la lansare, lunile septembrie, octombrie și noiembrie au însemnat trecerea la apartamentele multifuncționale a unui număr de 58 de familii care au ales să achiziționeze un apartament în primele imobile din faza V, respectiv imobilele B90, B91 și B92.

Odată cu lansarea primului showroom pentru un astfel de apartament multifuncțional care are integrat conceptul inovator RoomInnovation, respectiv 2 decembrie, situația s-a schimbat radical iar numărul vânzărilor a crescut la 48 de apartamente vândute într-o singură lună. A contat considerabil faptul că oamenii au avut posibilitatea să se bucure, fizic, de experiența unui apartament multifuncțional și să simtă, pe propria piele, impactul pozitiv creat de pereții și patul mobil care reușesc să maximizeze spațiul dintr-un apartament și să crească utilitatea fiecărui metru pătrat.

Această diferență dintre randări și realitate a avut un impact puternic chiar și asupra echipei de vânzări din cadrul proiectului Avantgarden3 care a reușit să perceapă calitatea și utilitatea unui apartament multifuncțional la adevărata lui valoare. În consecință, toți consultanții de vânzări așteaptă cu nerăbdare anul 2022, an în care vor avea loc primele recepții ale apartamentelor multifuncționale, din două perspective: atât în calitate de consultanți care trăiesc împreună cu clienții lor emoțiile unui nou început, cât și în calitate de proprietari, întrucât toată echipa de vânzări a ales să renunțe la apartamentele clasice în detrimentul unora multifuncționale.

”Pe langă faptul că realitatea a depășit orice așteptare, sentimentul de ,,wow,, cu care am rămas în urma vizitei din showroom a fost accentuat în momentul în care am ajuns în vechea locuință și mă simțeam într-un spațiu închis, rigid și întunecos din cauza pereților ficși. Mi-am închipuit viața într-un apartament multifuncțional și m-am văzut trăind așa. Am conștientizat pe loc cât de mult mi-ar putea schimba viața și nu am putut rămâne indiferent. Acela a fost momentul în care am ales să fac pasul către un apartament multifuncțional!”, sunt cuvintele unui client care a ales să achiziționeze un apartament multifuncțional în Avantgarden3.

În momentul de față mai există disponibilitate limitată de apartamente  în blocurile B90, B91 și B92, însă odată cu luna ianuarie a acestui an s-a dat startul vânzărilor în cel de-al 4-lea imobil, în care clienții pot opta pentru structuri de tip garsonieră, studio sau apartamente cu 2 și 3 camere, prețurile începând de la 46900 euro și ajungând la 74200 euro pentru un apartament cu 3 camere.