in ,

Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, semnează o nouă investiție, lângă fabrica Ford

Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, și-au extins colaborarea cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu într-un nou proiect logistic, din Craiova. Cei doi parteneri negociază acum cu sud-africanii de la Fortress, principalul acționar al NEPI Rockcastle, vânzarea parcului logistic din Chitila, al cărui principal chiriaș sunt turcii de la Arctic, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Compania Pavăl Holding, deținută de proprietarii Dedeman, a preluat 70% din societatea Eli 4 Craiova, prin care Ionuț Dumitrescu vrea să dezvolte un parc logistic de circa 54.000 de metri pătrați la Craiova.

Dezvoltarea proiectelor este asigurată de Element Invest Partners, firmă deținută direct sau indirect de omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, cu 45%, Gabriel Marchievici, cu 25%, Bogdan Macovei – fost director de expansiune al Kaufland, 25%, toți trei foști colegi în cadrul companiei de consultanță imobiliară Eurisko (actuala CBRE), și antreprenorul ieșean Mihail Eusebiu Siminiceanu, cu 5%, potrivit termene.ro. Compania lui Dumitrescu deține, de mai mulți ani, 11 hectare de teren cu acces la drumul E70, în apropiere de fabrica de automobile Ford din Craiova.

Lista corporațiilor care fac asta crește rapid Frații Pavăl și-au început parteneriatul cu Ionuț Dumitrescu în august 2019, când au preluat 70% din firma care dezvoltă parcul logistic Eli Park 1, situat în zona Chitila-Buftea. Printre chiriașii acestui proiect, cu o suprafață de 50.000 de metri pătrați, se numără Arctic și Paste Băneasa. În acest moment, frații Pavăl și Ionuț Dumitrescu sunt în negocieri cu investitorul sud-african Fortress pentru vânzarea parcului din Chitila, potrivit unor surse din piața imobiliară. Ionuț Dumitrescu nu a dorit să comenteze informația.

Proprietarii Dedeman s-au asociat anul trecut cu firma lui Dumitrescu și pentru dezvoltarea unui parc logictic de circa 65.000 de metri pătrați la Bacău, pe un teren de 13 hectare, demers prezentat în exclusivitate de Profit.ro. În acest proiect, frații Pavăl au o participație de 80%.

Reprezentanții Element Industrial au anunțat, în trecut, că fraților Pavăl le-a fost propusă extinderea colaborării și pentru proiectele pe care compania le pregătește în Târgoviște și Timișoara. Ionuț Dumitrescu mai deține un teren în Târgoviște (aproape de fabrica Arctic din Ulmi), un lot de 10 hectare în Timișoara (centura de Nord spre Sânandrei) și alt teren peste drum de Eli Park 1.