in ,

Uniunea Transportatorilor Rutieri pregătește un ansamblu rezidențial cu sute de apartamente în locul fostului stadion Unirea Tricolor din Ferentari

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este în proces de avizare a unui proiect rezidențial cu peste 300 de apartamente în locul fostului stadion Unirea Tricolor, pe care îl deține în cartierul bucureștean Ferentari.

Demersul transportatorilor urmărește creșterea valorii terenului la vânzare sau asocierea cu un dezvoltator, potrivit surselor Profit.ro.

UNTRR deține din 1998 terenul de 14.500 de metri pătrați, iar pe o parte din lot există trei clădiri alipite în care funcționa o firmă de asigurări și erau amenajate săli de curs. În trecut, aici era stadionul echipei de fotbal Unirea Tricolor, precursoarea Dinamo.

În 2019, Primăria Sectorului 5 s-a arătat interesată de achiziția terenului, pentru a construi locuințe sociale, după cum reiese din hotărârea anexată. Trasportatorii au înaintat și o ofertă de preț primăriei, respectiv 2,9 milioane de euro, însă tranzacția nu s-a mai realizat. Ulterior, terenul a fost scos pe piață cu un preț de circa 2 milioane de euro. UNTRR Ofertă by Alexandru Urzica on Scribd Între timp, UNTRR a decis să demareze pe cont propriu procesul de obținere a unui Plan Urbanistic Zonal, menit să crească indicatorii urbanistici actuali și prețul de vânzare cu circa 20%. La un Coeficient de Utilizare al Terenului de 2,5, pe fostul stadion pot fi construite peste 300 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro. Prețul rezultat în urma obținerii Planului Urbanistic Zonal ar fi de circa 2,4 milioane de euro.

Uniunea a primit, în vara anului trecut, un certificat de urbanism pentru construirea unui ansamblu mixt cu locuințe, birouri și comerț cu un regim de înălțime de parter, plus 4 etaje și 2 nivele suplimentare. Sursele Profit.ro spun că, după obținerea tuturor avizelor, UNTRR va alege varianta cea mai avantajoasă dintre vânzare sau asociere pentru dezvoltare, participând cu terenul în viitorul proiect.