in ,

Oracle vrea să își reducă substanțial spațiul închiriat în România

Producătorii de software Oracle și Microsoft, corporații care au puterea să determine tendințe în piață, și-au anunțat angajații că pot continua să lucreze de acasă, în contextul pandemiei. O restrângere a spațiului necesar pentru birouri poate urma acestei decizii, iar investitorii imobiliari se așteaptă ca semnalul să fie preluat și de alte companii.  România Oracle vrea să renunțe la birourile din Sky Tower, unde are închiriate 9 etaje, iar Microsoft își amenajează deja noile birouri.

Cea mai mare companie de software din România și din lume, Oracle, și-a anunțat angajații că își mută sediul central din Silicon Valley în Austin, Texas, după ce pandemia de COVID-19 a declanșat o tranziție generală spre munca la distanță. Silicon Valley a fost deja părăsit de Hewlett Packard, Palantir Technologies și Tesla.

Oracle România, care este și unul dintre cei mai mari chiriași pe piața de birouri, intenționează să renunțe la spațiile închiriate în Sky Tower, deși contractul pentru cei 10.400 de metri pătrați a fost reînnoit în 2016 și urmează să expire abia în 2024, au declarat, pentru Profit.ro, surse din piața imobiliară. O reziliere a acestui contract înseamnă reducerea cu circa 19% a spațiului contractat de Oracle în București. CITEȘTE ȘI Cum arată un cadou premium pentru bărbații preocupați de imaginea personală Cei aproximativ 4.500 de angajați ai Oracle în România mai lucrează în Oregon Park, unde corporația are închiriat cel mai mare spațiu – 20.000 de metri pătrați închiriați din 2015 și încă 5.000 de metri pătrați adăugați în 2018 – și în Floreasca Park, unde are încă 20.000 de metri pătrați, din 2012. Toate cele trei sedii sunt învecinate.

Cei aproximativ 4.500 de angajați ai Oracle în România mai lucrează în Oregon Park, unde corporația are închiriat cel mai mare spațiu – 20.000 de metri pătrați închiriați din 2015 și încă 5.000 de metri pătrați adăugați în 2018 – și în Floreasca Park, unde are încă 20.000 de metri pătrați, din 2012. Toate cele trei sedii sunt învecinate.