in ,

Dezvoltatorul imobiliar R.U. Shalit pregătește un proiect cu apartamente de lux

Dezvoltatorul imobiliar R.U. Shalit, fondat în Israel de antreprenorii Rivka și Uriel Shalit, a început procesul de avizare a unui nou proiect cu apartamente de lux, lângă un bloc dezvoltat de un antreprenor indicat anterior ca apropiat al antrenorului de fotbal Mircea Lucescu, lângă parcul Verdi din București, potrivit Profit.ro.

Compania israeliană mai are în diferite etape de dezvoltare alte trei proiecte rezidențiale pe piața locală. Viitorul proiect urmează a fi construit pe un teren cu o suprafață de circa 1.100 de metri pătrați pe care mai există o construcție, ce urmează a fi demolată. Anterior, la această adresă funcționa biroul de arhitectură Sommer Design, al antreprenorului Rudolf Sommer.

Lângă acest teren a fost construit, anul acesta, un bloc cu 8 etaje și 32 de apartamente de lux, denumit Rahmaninov 38, despre care sursele Profit.ro spun că este dezvoltat de antrenorul de fotbal Mircea Lucescu. Autorizația de construire a imobilului este însă emisă pe numele lui Ion Matei, indicat anterior în spațiul public, prin vocea chiar a antrenorului, ca având legături cu Lucescu. Reprezentanții proiectului nu au răspuns Profit.ro pentru clarificări în acest sens până la publicarea articolului. Profit.ro a scris în exclusivitate despre intrarea lui Lucescu pe piața imobiliară.

Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative Proiectul R.U. Shalit ar putea avea parametri similari și un număr apropiat de apartamente cu cel al blocului menționat. Rahmaninov 38, imobil dezvoltat de Mircea Lucescu Acesta urmează a fi al patrulea proiect imobiliar inițiat de israelieni în România, după complexul Floreasca Residence, construit tot aproape de parcul Verdi, un turn cu 50-60 de apartamente de lux ce urmează a fi ridicat lângă Casa Presei Libere pe un teren cumpărat la licitație de la tipografia C.N.I. Coresi și o clădire cu 10 etaje pregătită în apropiere de Piața Alba Iulia din centrul Bucureștiului. Investitorul israelian urmează să obțină autorizația de construire pentru terenul de lângă Casa Presei Libere, începerea lucrărilor fiind programată pentru anul viitor. Aici va fi construit un turn cu 15 etaje, înalt de 60 de metri.