in , ,

Dan Șucu vinde către CTP centrul logistic al Mobexpert din București

Omul de afaceri Dan Șucu a vândut către dezvoltatorul imobiliar CTP centrul logistic al retailerului de mobilă și decorațiuni Mobexpert de lângă București, într-un contract de tip „sale and lease back“ evaluat la circa 14 milioane de euro, au declarat, pentru Profit.ro, surse din piața imobiliară.

Mobexpert rămâne chiriașul CTP pe termen lung. Centrul logistic de la kilometrul 21 al Autostrăzii A1, București – Pitești, are o suprafață de peste 30.000 de metri pătrați și a fost construit în 2009 în urma unei investiții de 10 milioane de euro. Cele patru corpuri ale depozitului sunt construite pe un teren de circa 6,2 hectare.

„Am convenit o cooperare strategică, pe termen lung, prin care CTP a achiziționat centrul logistic existent și a pus la dispoziție alt depozit pentru a satisface nevoile suplimentare de extindere ale Mobexpert“, spune pentru Profit.ro Remon Vos, CEO-ul și unul dintre acționarii CTP.

Mai exact, Mobexpert va continua să funcționeze în spațiul actual și i se pune la dispoziție, la nevoie, spațiu adiacent în alt proiect al CTP. Pentru CTP, întreaga afacere a costat circa 25 milioane de euro, sumă care include, pe lângă achiziția propriu-zisă, teren adițional extinderii proprietății cumpărate și alte cheltuieli, potrivit surselor Profit.ro.

Retailerul mai are o platformă logistică la Târgu Mureș, inaugurată în 2007 după o investiție de 28 milioane de euro. O tranzacție de tip „sale and lease back“ a vizat și Iulian Stanciu pentru depozitul eMag din comuna Joița, însă a renunțat la idee deoarece chiria propusă de potențialii cumpărători era peste așteptările vânzătorului. CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, este într-o perioadă de extindere agresivă pe piața locală. Recent, a cumpărat A1 Business Park din Dragomirești Vale la un preț de circa 25 milioane de euro, tranzacție ce a facilitat ieșirea grupului australian Cromwell de pe piața imobiliară românească, prezentată în exclusivitate de Profit.ro. În prima jumătate a acestui an, CTP a livrat cinci depozite noi cu o suprafață de aproape 80.000 de metri pătrați, însă planul companiei este să crească suprafața la peste 160.000 de metri pătrați până la finalul anului. De altfel, investitorul și-a propus pentru acest an o creștere de 42% a portofoliului din România, echivalentul a circa 450.000 de metri pătrați, cel mai alert ritm din grup. CTPark Bucharest West din Bolintin-Deal va deveni cel mai mare parc logistic din Europa Centrală și de Est până la finalul anului 2020, cu o suprafață închiriabilă de 660.000 de metri pătrați, iar până în 2022 ar putea crește la un milion de metri pătrați.