in ,

Ansamblu de lux, în pregătire în Capitală

Un mare constructor intră cu divizia sa de dezvoltare imobiliară pe piața românească cu un prim proiect „boutique“, cu apartamente de lux în apropierea Pieței Victoriei din București.

Investitorul vrea să acopere o arie largă de proiecte: de la locuințe ieftine la case de vacanță și complex de golf în București, Cluj și Timiș, potrivit informațiilor Profit.ro.

Benedict „Dicky“ Huys, fondatorul companiei Recon, firma beneficiară este un antreprenor cunoscut în Bruges, cu afaceri care se întind de la curățenie la construcții. Anul acesta, pentru companiile din grupul său, Recon, se estimează că vor avea o cifră de afaceri combinată de peste 90 de milioane de euro și vor livra câte 10 locuințe pe săptămână. Grupul are un portofoliu de circa 700 de locuințe disponibile la vânzare. Anul trecut, Recon a intrat pe piața imobiliară românească cu divizia sa Ascot, care a cumpărat un teren de 1.500 de metri pătrați în zona spitalului bucureștean pentru copii Grigore Alexandrescu și pe care va dezvolta un bloc de locuințe cu două subsoluri și 12 etaje, ce va fi împărțit la circa 60 de apartamente și circa 500 de metri pătrați de spații comerciale, la parter. Investitorul trebuie să demoleze clădirile vechi de pe teren și se așteaptă ca până în primăvară să obțină Planului Urbanistic Zonal. „Am făcut și alte investiții în dezvoltări imobiliare în Europa Centrală și de Est, prin participații minoritare, dar acelor inițiative le-a lipsit perspectiva pe termen lung. România este primul pas în afara Belgiei. Oportunitățile în Belgia devin rare și, prin urmare, proiectelor belgiene le lipsește amploarea. Atât România, cât și Belgia au o rată ridicată de proprietari și credem că din acest motiv putem avea o abordare similară [pe cele două piețe, n.red.]. Sectorul locativ românesc va avea nevoie de multe investiții în deceniile următoare, pe toate segmentele (de la locuințe ieftine, până la cele de lux și de vacanță) și dorim să luăm și noi parte la asta“, a declarat Vic Huys, directorul Recon și unul dintre fiii lui Benedict Huys.

El spune că amplasamentele premium, precum terenul de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, București, prezintă riscuri operaționale relativ mici, în timp ce proiectele mari cu locuințe ieftine au un risc operațional ridicat și necesită o echipă locală dedicată, care să se asigure că sunt întrunite bugetele și programul. De aceea, își propune să construiască o echipă dedicată în următorii ani.