in ,

Cordia România demarează lucrările de construcție la faza a doua a proiectului rezidențial Parcului20

Cordia România, companie membră a grupului Futureal, a demarat lucrările de construcție la a doua fază a proiectului rezidențial Parcului20 din zona Expoziției, în nordul Bucureștiului. Compania a realizat recepția cu autoritățile pentru prima fază a proiectului și a început vânzările pentru faza a doua Parcului20 în septembrie 2020.

Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România și Spania și membru al Consiliului de Administrație al Cordia este de părere că perspectivele de piață sunt favorabile, în ciuda situației create de pandemia COVID-19, datorită cererii și facilităților  implementate de către autorități. “Una dintre cele mai importante astfel de facilități pentru segmentul rezidențial este modificarea legii  prin care TVA-ul de 5% este aplicată pentru apartamentele cu un preț de maximum 140.000 Euro, promulgată recent de președintele României, domnul Klaus Iohannis și care va intra în vigoare în ianuarie 2021”, spune Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România și Spania și membru al Consiliului de Administrație al Cordia.

Compania Concelex, care a construit prima fază a Parcului20, a fost desemnată antreprenor general pentru a doua fază a proiectului, în urma unei licitații la care au participat alte patru companii de construcții. Investiția totală în proiectul rezidențial Parcului20 de ridică la 40 de milioane de euro. În afară de această investiție, Cordia România are un plan de investiții în valoare de 120 de milioane de euro pentru dezvoltarea de proiecte rezidențiale pe cinci loturi de teren achiziționate în zona central-nordică a Bucureștiului, care vor genera dezvoltarea pe termen mediu a 2.000 de apartamente. În plus, Cordia România are alocat un buget de 40 de milioane de euro pentru achiziția de terenuri în București. Astfel, bugetul total Cordia România alocat pe termen mediu ajunge la nivelul de 200 de milioane de euro.

Investițiile pentru expansiunea pe piața imobiliară din România vor fi parțial finanțate utilizând un procent din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei. Cordia a emis în noiembrie 2019 obligațiuni în valoare de 135 milioane de euro pe 7 ani și în septembrie 2020 obligațiuni de 105 milioane EUR pe 10 ani pentru a-și finanța expansiunea internațională. Cordia este unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidențială și investiții corporative din regiunea Europei Centrale și de Est, cu un brand puternic și bine cunoscut, prezent pe segmentele mediu și mediu superior ale piețelor din Ungaria, Polonia, România și desfășoară un proiect pilot în Spania. Cordia este de asemenea activă pe piața din Regatul Unit al Marii Britanii, prin Blackswan Property.