in

Impact Developer & Contractor investește 500.000 de euro în spațiile verzi din ansamblul rezidențial Luxuria Residence

Impact Developer & Contractor investește 500.000 de euro în spațiile verzi din primul său ansamblu rezidențial de lux din zona Expoziției, Luxuria Residence. Proiectul de peisagistică este realizat de către Iristyle și presupune amenajarea a 9.650 de mp de spații verzi, dintre care 2.500 de mp sunt alocați unui parc interior.

Prin acest proiect de peisagistică, Luxuria Residence propune un nou standard în ceea ce privește calitatea vieții și sustenabilitatea, într-o capitală care se confruntă cu un deficit de suprafeţe verzi. Aproximativ 42% din suprafața de 22.500 mp a proiectului este dedicată spațiilor verzi, pentru a oferi un cadru recreativ rezidenților și, în același timp, prentru a contribui la protejarea mediului. Conceptul de peisagistică unicat este menit să creeze o armonie vizuală în cadrul condominiului indiferent de anotimp și acomodează un parc de 2.500 de mp, precum și grădini japoneze.

Parcul interior deja finalizat dispune de mobilier urban și o fântână arteziană, care conferă privilegiul unui spațiu exclusivist, menit să aducă natura mai aproape de rezidenţi şi să favorizeze relaxarea, socializarea şi formarea unei comunități închegate.

Integrarea zonelor verzi joacă întotdeauna un rol central în dezvoltarea proiectelor noastre rezidențiale, având o contribuție esențială la bunăstarea și satisfacția clienților noștri. În cadrul ansamblului Luxuria Residence am acordat o importanță deosebită soluțiilor peisagistice, din dorința de a oferi rezidenților posibilitatea de a se bucura de natură, într-o zonă a orașului în plină expansiune și dezvoltare imobiliară. Luxuria Residence este astfel o împletire între arhitectura în stil modern-minimalist și confortul unui pachet complex de facilități completate de un cadru natural armonios, care va face diferența în calitatea vieții”, a declarat Sorin Apostol, CEO al Impact Developer & Contractor.

Conform statisticilor Vital Signs, Bucureştiul are un indice de spațiu verde de 9,86 mp/locuitor, acesta fiind de 12 ori mai mic decât Viena (120 mp/locuitor). Beneficiile naturii asupra sănătății fizice și psihice sunt bine cunoscute, iar studiile recente au concluzionat că sunt necesare minim 2 ore petrecute în natură în fiecare săptămână, pentru a simți o îmbunătățire a calității vieții și a stării de sănătate fizică și mentală.

 

Conceptul de amenajare a grădinilor Luxuria a fost constituit având ca bază cerința de <echilibru și armonie>, structura parcului fiind concepută pentru bucuria nemijlocită a tuturor rezidenților. Astfel, am obținut un parc cochet, ideal atât pentru socializare, cât și pentru momentele solitare. În acest parc central am introdus arbori de foioase/rășinoase, arbuști ornamentali/ floriferi și flori, întregul parc dendrologic și floricol expus numărând peste 150 de specii, toate perene, ceea ce ne-a ajutat să creăm în grădini echilibru și armonie pentru orice anotimp, fără a suferi vizual un repaos vegetativ. În plus, proiectul ne-a permis extravaganța folosirii arborilor de talie mare și a utilizării în punctul central a unei fântâni spectaculoase. Este în sine o construcție cu accent pe detalii, care surprind și te încântă, a declarat ing. Elena Arion, peisagistul proiectului.

Dezvoltat în linie cu politica de sustenabilitate urmărită de Impact Developer & Contractor, Luxuria Residence este primul proiect rezidențial din țară cu certificare BREEAM Excellent, ceea ce aduce avantaje multiple pentru rezidenţi:

  • costuri de întreținere reduse cu până la 13%; consum de energie redus cu până la 50%;
  • reducerea cu până la 39% a emisiilor de carbon și a consumului de apă;
  • cu până la 70% mai puține deșeuri.

 

Localizat între Bulevardul Expoziției și strada Aviator Popișteanu, ansamblul Luxuria Residence oferă un context de locuire occidental într-o zonă a Bucureștiului aflată în plină dezvoltare, prin facilitățile multiple: parcări exclusiv subterane, parc privat, centru de fitnesss, lounge, recepții disponibile 24/7, locuri de joacă pentru copii, acces securizat, pază umană și supraveghere video. Punctele de interes din proximitate acoperă nevoile oamenilor de business, dar și pe cele ale familiilor: parcuri (5 min de condus până la Parcul Herăstrău), spitale, unități educaționale, restaurante, cluburi și centre de wellness.

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

 

Cu o experiență de 29 de ani pe piață, Impact Developer & Contractor SA este listată la Bursa de Valori București. De-a lungul activității sale, societatea a dezvoltat 16 ansambluri rezidențiale în București și în țară, însumând peste 450.000 de mp construiți și peste 4.000 de unități livrate. Misiunea Impact Developer & Contractor este de a dezvolta proiecte sustenabile, la standarde moderne, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa și Luxuria Residence, ansamblu rezidențial de lux cu Certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, anul acesta, Impact a demarat construcția unui proiect rezidențial premium în Constanța, Boreal Plus, care va include 18 vile și 673 de apartamente în extindere pentru proiectul Boreal dezvoltat anterior.