in , ,

Impact Developer & Contractor a început construcția Greenfield Plaza, cel mai mare centru comunitar dintr-un ansamblu rezidențial

Impact Developer & Contractor a început lucrările de construire la a patra fază de dezvoltare a ansamblului rezidențial Greenfield Băneasa. Aceasta va cuprinde primul proiect comercial al Impact, Greenfield Plaza, cu 7.258 mp de spații pentru comerț și servicii și 1.184 mp spații de birouri. Întreg proiectul are o valoare de 12 milioane de Euro și va fi construit cu RCTI COMPANY S.R.L. cu care Impact a semnat un contract în valoare de 7,5 mil. Euro. 

Faza autorizată vizează cel mai mare centru comunitar dedicat unei comunități rezidențiale și completează un mini-oraș în devenire. Proiectat în mod sustenabil și cu grijă față de mediu, Greenfield Plaza, dezvoltat pe o suprafață de 21.496 mp, include 2 clădiri cu regim de înălțime S+P+1E și P +2E+E.th., peste 200 locuri de parcare și va fi finalizat în a doua jumătate a anului 2021. Întreg proiectul cuprinde: un strip mall, un impresionant spațiu de wellness dotat cu sală de sport, SPA-uri, teren de tenis, bazin semiolimpic și piscină interioară și exterioară și o clădire proprie de birouri

În cadrul centrului comercial vor fi disponibile spre închiriere, spații care cumulează 6.730 mp. Obiectivul este de a pune la dispoziția publicului următoarele facilități: supermarket Mega Image, farmacie, restaurant, pub, brutărie și servicii premium: curățătorie, coafor, salon de cosmetică, loc de joacă, schimb valutar, bancă, agenție de turism. Investiția totală a companiei se ridică la 12 mil. Euro și nu urmărește un randament comercial direct, ci creșterea calității vieții rezidenților.

Cea mai mare atracție va fi zona de fitness și SPA, ce va include: sală de fitness, o piscină interioară și una exterioară, cu terasă și loc pentru plajă, piscină pentru copii, bazin semi-olimpic, sală de hidromasaj, sală de masaj, terenuri squash, bar, sală de spinning și teren de tenis, cu gazon. Cele trei piscine vor beneficia de apă încălzită cu soluții regenerabile, în acord cu direcția companiei de a implementa soluții green pentru un smart city.

Toate funcțiunile din centrul comunitar Greenfield se adresează atât rezidenților, cât și publicului larg și va deveni punct de atracție pentru shopping, relaxare și agrement.

Tot în cadrul centrului comunitar Greenfield figurează cele două instituții de învățământ de stat, dezvoltate într-un parteneriat public privat cu municipalitatea Sectorului 1, cu o capacitate considerabilă: 780 de copii în ciclul gimnazial și 150 de copii la grădiniță. Terenul de 9.620 mp, pe care vor începe lucrările de construire și proiectul de arhitectură, în valoare de 1,75 mil. Euro au fost deja donate municipalității, iar Primăria Sectorului 1 va începe lucrările de construire până la finalul anului 2020, termenul de punere în funcțiune urmând a fi comunicat de către Primărie.

Un alt punct important în cadrul centrului comunitar îl reprezintă cel mai modern terminal STB, de unde vor pleca autobuze al căror traseu va lega cartierul Greenfield de Piața Presei și zona centrală a capitalei. În prezent, funcționează deja linia STB 204 care leagă cartierul de terminalul Străulești. Terenul necesar terminalului STB din Greenfield, cu o suprafață de 1.400 mp, este pus la dispoziție de Impact, cu contract de comodat pe durata nedeterminată și cu titlu gratuit, către STB (Societatea de Transport București). Valoarea donației și a întregului proiect realizat de către Impact se ridică la 750.000 Euro.

Construcțiile nou dezvoltate vor folosi soluții de proiectare și construire moderne, care permit eficientizarea costurilor și obținerea unei performanțe energetice ridicate.

“Experiența ne recomandă drept un dezvoltator de încredere, cu viziune, interesat de crearea unor comunități pentru care contruim la standarde de înaltă calitate, iar noua fază de dezvoltare din Greenfield vine cu provocarea integrării produsului imobiliar comercial cu cel rezidențial într-un proiect unicat, care va stabili noile repere în materie de locuire și wellbeing. Ambiția noastră este să dezvoltăm un mini-oraș, planificat în mod responsabil și sustenabil, care să integreze toate funcționalitățile necesare unei comunități tinere: spații de locuit, de școlarizare pentru copii, de lucru, de relaxare și entertainment, spații comerciale și de servicii”, a declarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.

Dezvoltat pe o suprafață de 60 de hectare de teren, îmbrățisat de 900 de hectare de pădure, ansamblul rezidențial Greenfield din Băneasa oferă avantajele unei locații retrase, aproape de natură, precum aerul curat și un nivel redus al zgomotului, întregite de facilitățile necesare unei vieți urbane de calitate. Primele 3 faze cu peste 2.500 de apartamente au fost livrate până în 2019, iar fazele 4 și 5 urmează să fie dezvoltate până la finalul anului 2028, cartierul urmând să totalizeze peste 7.000 de locuințe la încheierea lucrărilor. În prezent, în Greenfield locuiesc peste 6.000 de rezidenți iubitori de natură și de mișcare în aer liber, alcătuind cea mai mare comunitate urbană din sectorul 1.

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experiență de 29 de ani pe piață, Impact Developer & Contractor SA este singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. De-a lungul activității sale, societatea a dezvoltat 16 ansambluri rezidențiale în București și în țară, însumând peste 450.000 de mp construiți și peste 4.000 de unități livrate. Misiunea Impact Developer & Contractor este de a dezvolta proiecte sustenabile, la standarde moderne, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa și Luxuria Residence, ansamblu rezidențial de lux cu Certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, anul acesta, Impact a demarat construcția unui proiect rezidențial premium în Constanța, Boreal Plus, care va include 18 vile și 673 de apartamente, cu facilități care vor face diferența.