in

Gabriel Focșeneanu, LOFT green apartments: Locuințele eficiente energetic, la mare căutare

Prima fază a proiectului LOFT green apartments, primul ansamblu de apartamente verzi din România, a fost vândută aproape integral. 25% dintre imobilele în construcție sunt deja vândute

Românii sunt din ce în ce mai interesați să cumpere locuințe eficiente energetic și prietenoase cu mediul, ceea ce se reflectă și în evoluția vânzărilor din proiectul rezidențial LOFT green apartments, dezvoltat de Ecovillas în Mogoșoaia.

Prima fază a LOFT green apartments, de 44 de apartamente, a fost finalizată la începutul acestui an, 42 dintre imobile fiind deja vândute. Valoarea totală a proiectului se va ridica la peste 10 milioane de euro. Ansamblul rezidenţial va include trei imobile, cu trei tipuri de apartamente: studio, două camere și trei camere, fiecare locuință fiind diferită. În total, în complex vor fi 154 de apartamente.

Următoarele două faze ale proiectului, care includ blocurile 2 și 3, vor fi finalizate până la finalul anului 2021, însă vânzările pentru aceste locuințe au demarat. În stadiul actual de construcție fiind vândute deja aproximativ 25% din totalul unităților.

“Am adoptat o strategie care se axează pe un preț smart, ceea ce înseamnă că cei care cumpără în diferite stadii ale construcției, pot beneficia de un preț mai bun. Practic, spre finalul construcției valoarea acestor apartamente va fi mai mare, ceea ce reprezintă un avantaj pentru cei care achiziționează încă de pe acum”, a declarat GABRIEL FOCȘENEANU – managerul proiectului LOFT green apartments

Regimul de înălţime al primei clădiri este Demisol + Parter + 4Etaje, iar la parter sunt proiectate spaţii comerciale şi spaţii de recreere comune. În faza a 2-a a proiectului spațiul de la parter va fi locuibil.

”Rezultatul vânzărilor din prima fază a proiectului și evoluția vânzărilor din faza a 2-a ne oferă premisele că avem un proiect care a fost foarte așteptat pe piață, cererea pentru locuințe eficiente energetic, cu sistem de încălzire/răcire pasiv, fiind în creștere. Ne bucurăm să vedem o nouă generație de români, care pun accent în egală măsură pe confortul propriu și pe protecția mediului. În același timp, noțiunea de confort s-a schimbat, accentual fiind pus pe spațiul disponibil și pe zonele verzi din complex sau din împrejurimi”, spune GABRIEL FOCȘENEANU – managerul proiectului LOFT green apartments

Proiectul LOFT green apartments acoperă toate aceste nevoi prin materialele și sistemele pe care le oferă, fiind înconjurat de 87 de hectare de pădure și având peste 7.500 de metri pătrați de curte cu alei, parcări și spații verzi, ceea ce reprezintă aproximativ 75% din totalul terenului.  Cele trei blocuri folosesc ca sistem de încălzire/răcire pompele de căldură geotermice, astfel încât apartamentele nu poluează, având zero emisii de carbon și folosesc 100% energie verde. Ansamblul nu este racordat gaze, deși rețeaua de distribuție gaze naturale există în zonă.

“Locatarii vor plăti facturi mult mai mici decât la un apartament clasic. După calculele făcute de noi, facturile lunare sunt cu 90% mai mici decât un apartament clasic, bineînțeles în condiții optime de utilizare. Astfel, locatarii economisesc prin faptul că aleg să locuiască la LOFT.

Locuințele au un design interior de tip loft, cu beton și cărămidă la vedere și o înălțime de 2,9 metri, ferestre care oferă vedere panoramică spre pădure și pornesc de la nivelul podelei până la tavan, pentru a obţine cât mai multă lumină naturală.

Și mai multe soluții inovative în fazele următoare

Compania Ecovillas, unul dintre pionierii pieței rezidențiale atunci când vine vorba de componenta verde a locuințelor pe care le construiește, este într-un proces continuu de a identifica și implementa cele mai inovatoare soluții în proiectele sale.

”Pentru a doua fază a LOFT green apartments, fațada blocurilor va fi din lemn ecologic, special adus din Finlanda, cu izolație prin injecție de spumă poliuretanică. Din informațiile noastre, acestea sunt singurele blocuri din România care au astfel de fațadă. Acest sistem se alătură celorlate soluții pe care le-am utilizat la prima fază, astfel că eficiența locuințelor va crește semnificativ”, a declarat GABRIEL FOCȘENEANU – managerul proiectului LOFT green apartments

Compania Ecovillas a mai construit, în trecut, alte 32 de case cu pompe de căldură geotermice pe care le-a livrat în 2016 folosind acelaşi sistem de încălzire. Pe lângă acest complex rezidenţial, a mai finalizat un alt proiect de case, tot în Mogoşoaia.