in , ,

Vânzari record în această vară pentru Nordis Group

Dezvoltatorul imobiliar Nordis Group a vândut, în această vară, peste 300 de unități în valoare de 25 de milioane de euro, înregistrând astfel o evoluție spectaculoasă față de perioada similară din 2019.

În intervalul iunie-august 2020, dezvoltatorul specializat în construcția de imobile de lux a vândut 324 de studiouri și apartamente, cu o valoare cumulată care ajunge la 25 de milioane de euro. Spre comparație, vara trecută Nordis Group a vândut 152 de unități în ansamblurile rezidențiale și hoteliere Nordis Mamaia și Nordis Sinaia, cu o valoare de 9 milioane de euro.

Până la sfârșitul anului, reprezentanții companiei se așteaptă să vadă o creștere a acestei sume, mizând pe faptul că în lunile de iarnă oamenii își vor dori o casă de vacanță sau o cameră de hotel la munte. Ei susțin, totodată, că pandemia i-a făcut pe români să înțeleagă importanța achiziției unei case de vacanță și nevoia unui loc de odihnă, unde poți petrece timp împreună cu familia sau chiar poți lucra în liniște.

„Nu a fost nicio surpriză pentru noi faptul că în ultima perioadă oamenii și-au dorit mult mai mult să investească în domeniul imobiliar. Cu siguranță, este o consecință a pandemiei și a sentimentului de siguranță pe care acum și-l doresc tot mai mulți dintre noi. Aș spune chiar că românii începeau să adopte și tendința de a cumpăra o casă de vacanță, iar schimbarea s-a produs poate cu 5-7 ani mai repede, date fiind noile împrejurări”, a declarat Alexandru Mihai, Senior Partner Nordis Group.

„Din punctul nostru de vedere, acum este un moment propice pentru a investi într-o proprietate. Dacă privim situația curentă la nivel național, este posibil ca în perioada imediat următoare să asistăm la o devalorizare monetară, iar un imobil reprezintă o investiție sigură, de durată și care poate aduce beneficii lunar. Tocmai de aceea, în ultimele luni, aproximativ 90% din clienții noștri au achitat proprietatea cu fonduri din surse proprii, fără a fi sprijiniți bancar sau din alte împrumuturi”, a mai spus el.

Proiectul Nordis Mamaia cuprinde patru corpuri și include o componentă rezidențială și una hotelieră. Complexul urmează să dispună, printre altele, de 10.000 de mp de plajă, de o galerie comercială cu branduri de lux și de cel mai mare SPA din județul Constanța. Primele două corpuri urmează să fie terminate până la finalul acestui an, în paralel, se lucrează la finisajele interioare, dar și la amenajări. Până acum, primele trei corpuri sunt vândute într-un procent semnificativ.

Nordis Sinaia este situat în zona centrală a orașului de pe Valea Prahovei și include, la fel ca proiectul de pe litoral, camere de hotel, dar și apartamente. Lucrările de construcție sunt programate să înceapă spre sfârșitul acestui an. Chiar și așa, peste 60% din unitățile disponibile erau deja precontractate încă din august.