in

Negocierile de 100 de milioane de euro dintre Skanska și S Immo au fost reluate

Dezvoltatorul austriac S Immo, proprietarul Sun Plaza, a reluat negocierile cu suedezii de la Skanska, cu privire la achiziția a două clădiri de birouri din cadrul complexului Campus 6 din zona Politehnică a Bucureștiului, după ce, în iunie, discuțiile au fost întrerupte din cauza COVID-19. Tranzacția cu Skanska, evaluată la aproape 100 milioane de euro, și o posibilă fuziune cu rivalul Immofinanz, ar putea face din S Immo un pretendent la locul doi în topul celor mai mari proprietari de clădiri de birouri din România. Treptat, investitorii încep să reia discuțiile întrerupte de epidemia de COVID-19.

„În iunie am anunțat întreruperea discuțiilor privind tranzacțiile din cauza circumstanțelor cauzate de COVID-19, însă a existat mereu posibilitatea de a le relua ulterior. Nu comentăm starea actuală“, au declarat reprezentanții S Immo.

Skanska a selectat compania S Immo ca potențial cumpărător al clădirilor sale de birouri Campus 6.2 și Campus 6.3 încă de dinainte de declanșarea stării de urgență în România, iar, în perioada de început a pandemiei, relația a fost menținută online.

La începutul lunii aprilie, Aurelia Luca, Vicepreședinte Executiv Operațiuni România, Skanska CDE,a declarat că „discuțiile pe care le purtăm rămân active, iar odată cu restricțiile provocate de pandemie, relația cu potențialul investitor este menținută online. Am implementat lucrul de acasă și folosim în mod curent instrumentele online în activitățile noastre“. Ea mai spunea atunci că activele fizice, cum ar fi clădirile de birouri, sunt considerate, în general, ca fiind stabile, deoarece nu sunt expuse fluctuațiilor bruște ale prețurilor.

„Într-un context în care incertitudinea globală continuă, aceste active își pot consolida poziția de alternativă bună la investițiile în piața de capital“, a spus Aurelia Luca. Oprirea negocierilor nu a blocat dezvoltarea proiectului din Politehnică. Skanska lucrează la construcția clădirilor 6.2 și 6.3 din complexul de birouri Campus 6 din decembrie 2018 și ar trebui să termine în trimestrul al treilea din 2020. Campus 6 mai are gândită și o a patra clădire, care va ridica suprafața închiriabilă a complexului la peste 81.000 de metri pătrați. Cele două clădiri în construcție vor oferi o suprafață închiriabilă de aproximativ 19.800 metri pătrați și 17.800 metri pătrați, fiecare având 11 etaje supraterane și o parcare pe două niveluri în subteran. Costul de dezvoltare al acestor imobile a fost estimat la 76 milioane de euro.

Sursa Profit.ro