in

Grupul Auchan demarează un proiect de regenerare urbană de zeci de milioane de euro în Reșița

Compania Ceetrus, ramura imobiliară a grupului francez Auchan, va demara un proiect de zeci de milioane de euro în Reșița, o investiție care ar trebui să revitalizeze fosta platformă industrială Mociur a Uzinei Constructoare de Mașini Reșița (UCMR).

România a fost prima țară în care Ceetrus a dezvoltat un ansamblu de locuințe, iar acum, consiliul de administrație a fost convins de investitor, pentru a doua oară, să riște printr-o investiție uriașă într-un oraș cu 88.000 de locuitori, cum este Reșița.

“Este un moment meritat de sărbătoare dedicat Reșițenilor după 3 ani de muncă în zona juridică, cadastrală și de concept și într-un context general în care ÎNCREDEREA trebuie să revină la normal. Redăm orașului 36 de hectare uitate și ne asumăm alături de comunitate misiunea de a construi parte din Reșița 2030.  Sunt mândru de drumul parcurs de echipa Ceetrus până la acest concept extraordinar, mixt și multifuncțional și cred în oportunitatea de a crea în Reșița un nou model de regenerare comunitară“, a declarat Tatian Diaconu, CEO Ceetrus România.

Planul Ceetrus pentru Reșita, presupune, mai exact, o dezvoltare în patru etape, după cum urmează: Faza 1: Shopping Mall (35.000 m2 GLA); Faza 2: Retail diy (9.000 m2 GLA), Aquapark pe o suprafață de 4 hectare (bazine interioare și exterioare, tobogane și servicii de welness cu o capacitate pentru o audiență de 700 de persoane în interior), Hotel (11.700 m2 și 150 de camere); Faza 3: Office (4.000 m2 GLA); Faza 4: Hotel (150 camere). Fazele de dezvoltare de retail, office, divertisment și hotel, sunt corelate cu 3 faze de dezvoltare de rezidențial, cu o anvergură totală de 49.200 m2 și 582 de unități (studio, 2 camere, 3 camere). În dezvoltarea de rezidențial, este prevăzut și un Apart Hotel (11.500 m2 și 177 unități).

Proiectul de regenerare urbană amplasat pe platforma industrială Mociur-UCMR Reșița, a necesitat o serie de achiziții de teren solicitante din punct de vedere juridic (2017 – 2020), ce s-au încheiat în 3 ani cu o achiziție totală de 36 de hectare.