in

Dezvoltatorul Impact Developer & Contractor a primit autorizaţia de construire pentru 5 blocuri în Constanța

Impact Developer & Contractor, singurul dezvoltator imobiliar din România listat la bursă, anunță obținerea autorizației de construire pentru 341 de apartamente, 450 mp de spații comerciale și 427 locuri de parcare în ansamblul Boreal Plus din Constanța.

 

Amplasat în una dintre cele mai bine cotate zone rezidențiale ale orașului Constanța, în Palazu Mare, ansamblul Boreal Plus include în total 691 de locuinţe, dintre care 673 de apartamente, în 9 blocuri, şi 18 vile de lux.

 

Cele 5 blocuri, cu un regim de înălţime de P+8E+Etaj tehnic și P+11E+etaj tehnic, vor include 341 de apartamente tip studio, cu  2 şi cu 3 camere, cu termen de livrare estimat în prima parte a anului 2022. Boreal Plus trece astfel în a doua fază de dezvoltare a proiectului, după ce în prima parte a anului, a început lucrările de construcție a celor 18 vile din proiect, reprezentând prima fază de dezvoltare.

 

Boreal Plus va fi construit în patru etape, pe un teren de 64.440 de mp, iar locaţia beneficiază de acces facil la plajă şi infrastructura de transport, precum şi de grădiniţă, hypermarket Kaufland, parc cu locuri de joacă pentru copii, cu teren de sport şi spaţii comerciale, în ansamblu. Cartierul se află în proximitatea DN2A, fiind la 15 minute distanţă de centrul Constanţei şi de autostrada A4.

 

Dezvoltat în linie cu politica de sustenabilitate urmărită de Impact Developer & Contractor în toate proiectele pe care le realizează la nivel naţional, Boreal Plus are un sistem de colectare selectivă, gestionare a deşeurilor şi iluminat eficient energetic alături de infrastructura specializată pentru recuperarea şi gestionarea apei uzate. Locaţia din Constanţa, unde Impact a demarat noua investiţie, are un potenţial crescut de dezvoltare având în vedere că în zonă nu există un ansamblu rezidenţial amplu de o calitate superioară. În plus, zona înregistrează preţuri mai mari la chirii în comparaţie restul pieţei din Constanţa. Costul mediu al chiriei pentru un apartament cu o cameră este de 250 de euro în aceasta zonă, faţă de 180 de euro media pieţei. La apartamentele cu două şi trei camere, chiria variază între 350 şi 400 de euro, faţă de media oraşului de 260, respectiv 350 de euro. O investiţie într-o locuinţă cu scopul închirierii în această zonă ar genera un randament de cel puţin 6,5%, rezultat superior altor instrumente de investiţii disponibile pe piaţa financiară din România, mai ales având în vedere că există o ofertă de lansare pentru prima fază a vânzărilor”, a declarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.

 

Apartamentele Boreal Plus sunt bine dimensionate și compartimentate, au vedere panoramică spre lacul Siutghiol, ceea ce conferă un plus de eleganță și confort pentru un trai exclusivist în apropierea litoralului românesc. Ansamblul va dispune, de asemenea, de 826 locuri de parcare, dintre care 289 vor fi dispuse într-o parcare etajată, cu înălțime S+P+4E.

 

La nivel de design, Boreal Plus este creat pentru a se integra armonios cu mediul înconjurător cu ajutorul unor finisaje exterioare şi materiale care creează un ecosistem minimalist cu linii drepte, curate, fără detalii excesive.

 

 

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

 

Impact Developer & Contractor SA este prima și singura companie de real-estate 100% privată listată la Bursa de Valori București. În cei 29 de ani de activitate, societatea a dezvoltat 16 ansambluri rezidențiale în București și în țară, însumând peste 500.000 de metri pătrați construiți și peste 4.000 de unități livrate. Cel mai mare proiect este Greenfield Băneasa, demarat în 2007, unde până în prezent au fost construite peste 2.500 de locuințe. În luna mai 2020, Impact, prin compania pe care o deține (Bergamot Developments), a finalizat prima fază a proiectului Luxuria Domenii Residence, situat în zona de nord a capitalei, între Bulevardul Expoziției și strada Aviator Popișteanu. Proiectul se dezvoltă pe un teren de 22.500 mp, cuprinde 630 de apartamente și beneficiază de 9650 mp de spații verzi. Cel mai nou proiect rezidențial este Boreal Plus din Constanța, care cuprinde 18 vile și 9 blocuri cu 673 de apartamente. În viitor, dezvoltatorul are în plan construirea unui nou ansamblu Luxuria, pe Bulevardul Barbu Văcărescu din București, un proiect Greenfield în Iași și un nou Greenfield pe  Bulevardul Timișoara din București.

 

 

Contact media: Sorina Severin, 0765 001 395, sorina.severin@pi2.ro