in

VELUX: Încep înscrierile la o noua ediție a competiției dedicate arhitecților

Furnizorul de sisteme pentru fatade Velux da startul inscrierilor la cea de-a saptea editie a competitiei internationale Bringing Light to Life Architectural Design Awards, destinata arhitectilor si designerilor din Europa Centrala si de Est. Bringing Light to Life Architectural Design Awards cauta proiecte remarcabile care sunt exemple de bune practici in ceea ce priveste utilizarea solutiilor de iluminat natural Velux si care, in acelasi timp, exploreaza tema generoasa a luminii naturale.
“Bringing Light to Life Architectural Design Awards reprezinta o oportunitate pentru arhitectii si designerii din Europa Centrala si de Est sa impartaseasca cu o audienta globala cele mai noi proiecte in care au integrat ferestre de mansarda Velux si/ sau tuneluri solare pentru acoperisuri inclinate si/ sau ferestre pentru acoperis terasa. Mesajul din acest an, «Lasa-ti povestea sa devina castigatoare», este dorinta evidenta de a vedea proiecte care, dincolo de valoarea lor arhitecturala, spun o poveste”, precizeaza organizatorii.

Modalitatea de inscriere
Arhitectii si designerii interesati isi pot inscrie proiectele aici, pana la 31 ianuarie 2021, la una dintre cele doua categorii: “Renovare” si “Constructii noi”, fiecare categorie fiind, la randul ei, segmentata in “Case familiale”, “Rezidential/ Case multifamiliale” si “Cladiri Publice”. Juriul, format din arhitecti din Europa Centrala si de Est, va alege proiectele castigatoare, care ulterior vor fi anuntate in cadrul unui eveniment ce va avea loc in Romania, gazda acestei editii.
“Bringing Light to Life Architectural Design Awards este o fereastra deschisa catre toti arhitectii din regiunea Balcanilor pentru a-si pune in valoare lucrarile lor obisnuite”, spune arh. Serban Tiganas, membru al juriului din partea Romaniei.

Despre competitie si premii
In fiecare an, Bringing Light to Life Architectural Design Awards ii provoaca pe arhitectii si designerii din Romania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Macedonia, Muntenegru si Turcia sa abordeze tema luminii naturale in proiectele lor prin utilizarea solutiilor de iluminat natural de la Velux.

Premiul cel mare – 2.500 de euro
Categoria Renovare „Case familiale” – 700 euro
Categoria Renovare „Rezidential/Case multifamiliale” – 700 euro
Categoria Renovare „Cladiri publice” – 700 euro
Categoria Constructii noi „Case familiale”- 700 de euro
Categoria Constructii noi „Rezidential/Case multifamiliale” – 700 euro
Categoria Constructii noi „Cladiri publice” – 700 euro

Pentru participare, cerintele minime necesare sunt: plan, fatade, sectiuni si un scurt text care descrie ideea proiectului. Alte detalii, vizualizari 3D, imagini reale si informatii suplimentare sunt binevenite. Proiectele reprezentate vizual sunt avantajate in procesul jurizarii. Proiectele pot fi din anii 2019 si 2020, cu conditia sa nu fi fost inscrise la editiile trecute ale Bringing Light to Life Architectural Design Awards. Etapa de proiectare nu este relevanta, imobilul poate fi
finalizat in acesti doi ani.

Pentru mai multe informatii, click aici!