in ,

Va fi construit un Hipermarket Kaufland în faza doi a proiectului Metalurgiei Park

Omul de afaceri Horia Culcescu (49 de ani) și-a mandatat managerii să semneze pentru vânzarea unui lot de aproape 2,5 hectare din fostele sere Berceni către retailerul Kaufland la un preț de 7,6 milioane euro.

Suprafața ar putea crește până la circa 4 hectare după obținerea unor avize urbanistice. Serele Berceni sunt deținute omul de afaceri Horia Culcescu prin intermediul producătorului de conserve din legume și fructe Leader International. Acestea sunt amplasate la câteva sute de metri de mallul Grand Arena și sunt separate în două loturi de Bulevardul Metalurgiei. Circa jumătate din terenul de 50 de hectare pe care au funcționat serele din Berceni a fost deja cumpărat de o serie de dezvoltatori imobiliari români care au construit până acum 4.000 de apartamente și mai au în lucru alte 1.300 de unități. Din cealaltă jumătate, doar Lidl a cumpărat, cu 2,37 milioane de euro, un hectar și a deschis în 2017 un supermarket.

Firma lui Culcescu a obținut în iunie un certificat de urbanism necesar promovării unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui hipermarket lângă Lidl Metalurgiei. Horia Culcescu intenționează să vândă întregul teren pentru Metalurgiei Park, el mai are disponibil circa 20 de hectare. De pe urma tranzacționării întregului teren el ar putea obține peste 75 milioane de euro. Lângă etapa a doua a proiectului rezidențial, Primăria Sectorului 4 a început amenajarea unui parc de aproape 3 hectare. Kaufland este în plină expansiune pe piața din Capitală. Profit.ro a prezentat în exclusivitate că este în proces de achiziție a unui teren în suprafață de 17.000 de metri pătrați, din cadrul West Park Retail Militari, de la retailerul german de materiale de construcții Hornbach, cu un preț estimat de Profit.ro la 2,5 milioane de euro. Proprietatea vine în completarea noului magazin Lidl, inaugurat în iunie în cadrul complexului comercial West Park. O altă tranzacție importantă realizată recent de retailerul german, și prezentată de Profit.ro, este cea prin care a cumpărat un teren de 1,7 hectare de la avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea, la un preț uriaș de 11 milioane de euro. Primăria Municipiului București a aprobat, la finalul lunii mai, construcția a două hipermarketuri Kaufland pe terenuri deținute de omul de afaceri constănțean Mihai Lucian Palaz, un jucător cunoscut pe piața publicității stradale din România, pe Bulevardul Basarabia, nr. 250 și Drumul Găzarului, nr. 26B. De asemenea, un hipermarket Kaufland se pregătește și în locul fostei fabrici Sinatex din apropierea Halei Traian. Retailerul pregătește un magazin și în locul fabricii Vel Pitar din Berceni.