in ,

DELOITTE a asistat TeraPlast la vânzarea diviziei de oțel către grupul Kingspan

Deloitte Romania a asistat Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, in vanzarea diviziei de otel catre grupul irlandez Kingspan, lider global in industria materialelor de termoizolare si de anvelopare a cladirilor, care era deja prezent in Romania. Tranzactia se refera la intreaga participatie detinuta de TeraPlast in fabricile de panouri termoizolante TeraSteel din Romania si din Serbia si in producatorul de tigla metalica Wetterbest. Tranzactia este supusa aprobarii autoritatilor in domeniul concurentei. Valoarea diviziei vandute este evaluata la 410 milioane de lei, iar pretul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete si capitalul de lucru.
„Apreciem profesionalismul si implicarea echipei Deloitte. Calitatea rapoartelor furnizate a contribuit semnificativ la succesul acestei tranzactii. Am avut alaturi un partener care a inteles obiectivul nostru de a aduce plus-valoare actionarilor TeraPlast”, a declarat Ioana Birta, CFO TeraPlast.
Echipa de consultanta financiara a Deloitte Romania a fost condusa de Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, asistat de Ioana Boca, Director, si a fost alcatuita din Miruna Ciocea, Manager, Ionut Vasilescu, Manager, si Radu Constantin, Senior Associate. De asemenea, o echipa de servicii fiscale coordonata de Dan Badin, Partener Servicii Fiscale, din care au facut parte Ioana Nastase, Senior Manager, si Andreea Maruntelu, Senior Consultant, a oferit consultanta in cadrul proiectului.
„Aceasta tranzactie a fost un proiect complex, data fiind amploarea ei si faptul ca vizeaza active din mai multe tari. Echipa noastra a lucrat cu managementul TeraPlast in mai multe etape si pe o perioada de mai multe luni. Aceasta colaborare stransa a fost benefica atat in pregatirea rapoartelor specifice acestui tip de tranzactie, cat si in facilitarea discutiilor cu potentialii investitori”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, Deloitte Romania.
Cu o echipa de 50 de experti, Deloitte este unul dintre cei mai importanti furnizori din Romania de servicii de consultanta financiara pentru companii locale si multinationale din mediul privat si din cel public. In 2019, echipa de consultanta financiara a Deloitte Romania a fost implicata in peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.