in ,

Un cartier rezidențial major va fi dezvoltat în Pipera

Familia Nusco a primit autorizația de construire a primei faze dintr-un cartier rezidențial care va avea, în total, peste 500 de apartamente și care va lua locul unora dintre halele fostului Combinat de Industrializare a Lemnului Pipera, București. Nusco a vândut teren și clădiri de pe platforma Pipera în valoare de peste 80 milioane de euro.

Familia Nusco a intrat pe piața românească în anii `90 prin achiziția fostei fabrici de prelucrare a lemnului din Pipera, pe care a transformat-o în producătorul de uși și ferestre Pinum. Acum, fabrica este în procedură de mutare, pentru a face loc unui ansamblu rezidențial format din 20 de blocuri cu patru etaje și peste 500 de apartamente, potrivit Profit.ro.

Proiectul urmează să ocupe 5,5 hectare din fosta platformă industrială. Proiectul se va realiza în două etape, iar acum a fost autorizată prima fază, care se va desfășura pe 2,5 hectare.

Cu acest proiect, familia Nusco se alătură unor investitori precum Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Dragoș Bîlteanu, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac zilnic naveta circa 100.000 de angajați. Între 2015 și 2017, omul de afaceri Michele Nusco, cel care coordonează afacerile familiei Nusco în România, a încasat circa 82 de milioane de euro din vânzarea unor părți din fosta platformă Pipera. A început prin vânzarea turnului de birouri Nusco Tower cu 46 milioane de euro către Globalworth, a continuat cu vânzarea a 4 hectare de teren din fosta platformă către Portland Trust pentru circa 20 milioane de euro (lot pe care s-a construit Oregon Park) și s-a încheiat cu tranzacționarea a alte două loturi învecinate, tot din fosta fabrică Pipera și tot către Globalworth, la un preț de 16 milioane de euro (pe lotul de lângă Nusco Tower, Globalworth construiește acum turnul Globalworth Square).