in ,

Forte Partners va construi 500 de apartamente lângă Parcul Carol

Forte Partners va construi 500 apartamente pe Calea Şerban Vodă din Capitală, lângă birourile U Center pe care le dezvoltă în prezent.

Pe terenul cu suprafața de 13.726 de metri pătrați va fi dezvoltat un proiect mixt de birouri, apartamente, dar şi spaţii comerciale, cu turnuri înalte de 14 etaje. Prima fază a proiectului va cuprinde două clădiri de birouri, dintre care prima urmează să fie livrată în iunie anul următor, structura fiind deja gata. Planul dezvoltatorilor pentru cea de-a doua clădire este ca lucrările să înceapă atunci când prima clădire va fi 80% închiriată. În prezent, clădirea I este închiriată în proporție de 60%.  Iar a treia fază a proiectului va cuprinde circa 500 de apar­tamente.

Indicatorii propuşi pentru acest teren sunt: POT (procent de ocupare a terenului) de 84% şi un CUT (coeficient de utilizare a terenului) de 3,6.

Unul dintre cele mai importante proiecte dezvoltate de Forte Partners în Capitală este The Bridge, un proiect cu spaţii de birouri.

Geo Mărgescu și Johny Jabra au adunat, sub cupola Forte Partners, un portofoliu de proprietăți printre care se regăsesc clădiri de birouri și o serie de spații comerciale în centrul Bucureștiului, la care se adaugă terenuri.

Lbanezul Johny Jabra, alături de fratele său, Jihad Jabra, și-a început afacerile în România comercializând cafeaua Nova Brasilia, brand vândut în 2001 americanilor de la Kraft. Banii au fost investiți în producția de ciocolată și biscuiți, care cuprindea brandurile Primola și Ulpio. În 2011, familia austriacă Meinl a cumpărat de la frații Jabra brandul Primola, fabrica din Berceni rămânând în continuare în proprietatea acestora. În plus, ei au mai cumpărat în 2015 o parte din activele producătorului de lactate Lactaprod din Brăila, aflat în faliment. În paralel cu afacerile din domeniul alimentar, investitorii au intrat și pe piața imobiliară, unde au dezvoltat clădirea de birouri Nova Building (6.800 mp) din zona Dimitrie Pompeiu. Imobilul a fost pus pe piață și închiriat de banca Italo-Romena în 2008, iar patru ani mai târziu vândut către bancă pentru circa 15 milioane de euro. Frații Jabra mai dețin o serie de clădiri de birouri de dimensiuni mici și medii precum Beller Office Building (500 mp), din zona Dorobanți și imobilul Aurel Vlaicu Office Building (2.356 mp), de pe Șoseaua Pipera. Proprietățile lor au intrat în portofoliul Forte Partners.