in ,

Gruia Stoica a achiziționat platforma industrială a rafinăriei RAFO Onești cu 6 milioane dolari

Gruia Stoica și Vasile Didilă, ce dețin Compania Roserv Oil, parte a grupului feroviar Grampet au achiziționat platforma industrială a rafinăriei RAFO Onești, cu o valoare de 6 milioane dolari plus TVA.

Achiziția a fost efectuată în cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonată de CITR.

Planul Grampet este de a avea pe această platformă cel mai mare centru logistic pentru containere și produse petroliere, ce va deservi regiunea Moldovei.

Roserv Oil este o societate nou-înființată care se va concentra pe dezvoltarea la nivel național de terminale logistice atât pe partea de containere, dar și depozite pentru produse petroliere.  În ultimii ani, platforma industrială RAFO a fost scoasă la licitație în mai multe rânduri, cu preț de pornire tot mai mic, însă fără succes, astfel că administratorul judiciar a schimbat în cele din urmă strategia, trecând la negocierea directă

Platforma industrială a RAFO a fost și în vizorul unei firme românești, Red Circle Investment SRL din București, parte a unui grup în care a fost implicat și fratele șefului diviziei românești a companiei petroliere de stat din Azerbaijan. De asemenea, o firmă cu profil auto din Ungaria a purtat negocieri pentru preluarea platformei RAFO Onești, însă oferta maghiarilor a fost respinsă în unanimitate de către creditorii companiei.

Prin această tranzacție se deblochează starea îndelungată de inactivitate a platformei și creează premisele dezvoltării unei activități economice pe platforma RAFO Onești.

GRAMPET a fost înființată în urmă cu 20 de ani, fiind prima multinațională fondată în România și cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din Europa de Sud-Est. Structura sa de companii acoperă în mod strategic întregul lanţ de soluții și produse de transport feroviar, oferind clienţilor săi o experienţă integrată la cel mai înalt nivel de competență: servicii de transport feroviar marfă, construcţii, reparaţii şi modernizarea materialului rulant, producția de piese de schimb, închiriere de material rulant, transbordarea mărfurilor, servicii logistice, precum și soluţii inovatoare de IT pentru operatorii feroviari.