in ,

Ion Țiriac pregătește extinderea afacerii Stejarii cu aproape 200 de apartamente de lux

Omul de afaceri Ion Țiriac a fost autorizat să construiască 198 de apartamente în continuarea complexului Stejarii din nordul Bucureștiului, definitivat acum un deceniu. Noua investiție ar putea depăși 100 milioane de euro.

Luna trecută, o companie membră a Țiriac Group a primit autorizație de construire din partea Primăriei Sector 1 pentru realizarea unui complex rezidențial format din cinci blocuri cu patru etaje și etajul 5 retras, cu un total de 198 de apartamente. Proiectul se desfășoară pe un teren de circa 2,4 hectare, amplasat în continuarea zonei de agrement Stejarii Country Club din Pădurea Băneasa. În trecut, pe acest teren funcționau serele fermei Avicola.

Prima etapă are în componență opt clădiri cu 285 de apartamente de lux, a căror dezvoltare a costat peste 200 milioane de euro.

Printre locuitorii complexului se numără însuși Ion Țiriac, fiul său, Ion Alexandru Țiriac și fostul internațional Cristian Chivu. Ion Țiriac a comercializat o mică parte din locuințe încă din timpul construcției, însă după finalizarea complexului și începutul crizei imobiliare și-a orientat afacerea exclusiv către închiriere, soluție anunțată și pentru faza a doua. Amplasamentul terenului pentru Stejarii 2 Strada Jandarmeriei, unde este amplasat proiectul lui Ion Țiriac, a devenit un punct de interes pentru investițiile imobiliare după inaugurarea complexului rezidențial Stejarii. În această zonă sunt în pregătire o serie de proiecte rezidențiale noi. În 2018, belgienii de la Speedwell au cumpărat de la Immofinanz două terenuri pe această stradă, unde vor să investească 100 milioane de euro în circa 800 de apartamente.

În spatele belgienilor, dezvoltatorul imobiliar Willbrook, controlat indirect de miliardarul israelian Eyal Ofer, pregătește un ansamblu cu circa 100 de apartamente, iar lângă, ciprioții de la Demetra Investments, al căror principal acționar este Logicom – unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C din România, vor să construiască șase blocuri cu aproximativ 350 de apartamente.