in

Afaceristul Horia Culcescu vinde 4 hectare din fostele sere Berceni și dă startul fazei a doua a Metalurgiei Park

Afaceristul Horia Culcescu este în derulare cu vânzarea a 4 hectare din fostele sere Berceni către Kaufland pentru 12,8 milioane de euro, tranzacție ce poate fi finalizată în această vară și ar fi momentul de început pentru dezvoltarea fazei a doua a ansamblului rezidențial Metalurgiei Park, care are deja 4.000 de apartamente.

Serele Berceni apațin firmei Berser, coordonată de omul de afaceri Horia Culcescu prin intermediul producătorului de conserve din legume și fructe Leader International. Acestea sunt situate la câteva sute de metri de mall-ul Grand Arena și separate în două loturi de Bulevardul Metalurgiei. Aproximativ jumătate din terenul de 50 de hectare pe care au funcționat serele din Berceni a fost deja achiziționat de o serie de dezvoltatori imobiliari români care au construit până acum 4.000 de apartamente și mai au în derulare alte 1.300 de unități. Din cealaltă jumătate, doar Lidl a cumpărat, cu 2,37 milioane de euro, un hectar și a deschis în 2017 un supermarket.

„A apărut un proces intentat de ONG-ul lui Nicușor Dan, care a atacat Planurile Urbanistice Zonale ale mai multor dezvoltatori, pe motiv că ar trebui să fie spații verzi, și care a blocat un an și jumătate dezvoltarea celei de-a doua etape a Metalurgiei Park Residence. Kaufland are semnat un antecontract de vânzare-cumpărare cu Berser pentru 4 hectare și în vară se așteaptă definitivarea contractului. Dezvoltarea Kaufland reprezintă pasul spre demararea etapei a doua de dezvoltare a Metalurgiei Park“, a declarat Cătălin Grigore, proprietarul companiei de consultanță Sud Rezidențial și cel care a coordonat dezvoltatorii din Metalurgiei Park.

Berser a obținut luna trecută un certificat de urbanism necesar promovării unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui hipermarket lângă Lidl Metalurgiei. Horia Culcescu plănuiește să vândă întregul teren pentru Metalurgiei Park. În tranzacție, el ar putea obține peste 75 milioane de euro.

Sursa foto: Profit.ro