in

UBC 0, cea mai înaltă clădire din România, a ajuns cu structura la etajul 8

Lucrările pentru United Business Center 0 (UBC 0), cea mai înaltă clădire de birouri din România, integrată în ansamblul mixt Iulius Town Timișoara, o investiție de peste 115 milioane de euro, au ajuns la etajul 8 la nivel de structură, după ce au fost necesare mai bine de 6 luni pentru lucrările complexe aferente consolidării, infrastructurii și fundației.

Proiectul reprezintă unul dintre cele mai solicitante șantiere active din regiunea de vest a țării, oferind oportunități pentru business-urile din domeniu și pentru locuri de muncă, mai ales în această perioadă.

Până în prezent, circa 30 de firme din arii de activitate conexe construcțiilor au fost implicate în lucrările proiectului, iar numărul lor se va dubla până la finalizarea acestuia. De asemenea, se estimează că peste 1.000 de persoane vor lucra la înălțarea UBC 0. Termenul de finalizare al clădirii va fi finalul anului 2021.

„Într-o perioadă de incertitudine și cu provocări pentru toate domeniile de activitate, UBC 0 și-a continuat etapele de dezvoltare, în același ritm. Este rezultatul faptului că portofoliul IULIUS nu se axează pe investiții speculative, ci pe parteneriate concrete și în consens cu cerințele pieței. Pe lângă unicitatea conceptului, UBC 0 reprezintă și un pilon de susținere a diferite specialități în perioada de dezvoltare, acea provocare ce pune piața în mișcare și care generează performanță locală”, a declarat Laurențiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timișoara.

Clădirea are 27 de etaje, 155 metri înălțime și 77.000 mp suprafață construită și va absorbi cantități imense de materiale de construcție. Peste 280 de piloți forați au fost necesari pentru susținerea unei astfel de construcții, iar 43.500 de metri cubi de beton și peste 1.700 de tone de armătură se vor folosi pentru ridicarea clădirii. Dacă este să facem o comparație, astfel de cantități de materiale pot echivala cu necesarul pentru construcția unei arene sportive de mari dimensiuni.

Imobilul va fi acoperit cu fațadă integral din sticlă, iar la demisol și parter vor exista magazine, restaurante și cafenele tematice, care să faciliteze accesul imediat la servicii necesare zilnic. Etajul 1 va fi dedicat unui centru de conferințe cu şapte săli, iar alte două etaje intermediare vor fi alocate unui hub medical, cu multiple specialităţi.

Sursa foto: Wall-street.ro