in

Fundația Onassis continuă investițiile in România achiziționând complexul Global City din Pipera

Fundația Onassis, înființată de grecul bine poziționat pe scara societății, Aristotel Onassis, își continuă investițiile pe piața de birouri din București motivată de perspectiva pozitivă oferită de economia românească, achiziționând complexul Global City din Pipera.

Compania Arion Green, o subsidiară a fundației Onassis, a achiziționat luna trecută centrul de afaceri Global City, unde are sediul central Coca-Cola, de la un fond al Global Finance, printr-o tranzacție care se ridică la aprox. 75 milioane de euro.

„Cu o prezență îndelungată pe piețele dezvoltate și emergente, decizia de a investi în continuare pe piața de birouri din București provine din viziunea noastră pozitivă asupra perspectivelor economiei românești. Portofoliul nostru puternic, format din clădiri de clasa A cu o suprafață construită cumulată de 65.000 de metri pătrați, oferă chiriașilor valoarea adăugată pe care o caută în spațiile de birouri și retail. Angajamentul nostru față de calitatea serviciilor și siguranța operațiunilor susțin relațiile pe termen lung cu clienții noștri și piețele pe care le deservim. Grupul Onassis crede în perspectivele viitoare ale României ca participant cheie la creșterea economiei europene“, au declarat reprezentanții fundației din Vaduz, Liechtenstein.

Pe lângă complexul Global City, cu o suprafață închiriabilă de 51.000 de metri pătrați, fundația mai are în portofoliu încă alte trei imobile de birouri cu dimensiuni mai reduse din zone centrale ale Bucureștiului, însă prezența sa pe piața imobiliară locală iese în evidență abia acum. Unul dintre cele 3 imobile, denumit Filipescu 28, a fost construit în 2009 și are o suprafață închiriabilă de 3.120 de metri pătrați. Chiriașul proprietății este comerciantul de tutun Philip Morris Trading.

Fundația mai are în portofoliu un imobil de birouri cu 8 etaje în apropiere de Piața Universității, pe strada Italiană, nr. 24. Clădirea a fost construită în 2012, are o suprafață închiriabilă de 1.075 de metri pătrați și câte un chiriaș la fiecare etaj. Printre companiile cu sedii aici se numără Osram, agenția de investiții străine a guvernului francez, Business France, agenția de investiții străine a guvernului japonez Jetro și Atotech.

O altă clădire a Onassis este Calderon 70, construită în 2010, care are șase etaje și o suprafață închiriabilă de 1.961 de metri pătrați. Aici își are sediul, printre altele, casa de avocatură Mocanu și Asociații.

Sursa foto: Profit.ro