in

Acționarii Electroconstrucția vând terenul fabricii din centrul Bucureștiului, pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidențial

Acționarii Electroconstrucția Elco București (constructorul de rețele electrice), care au intrat în companie în timpul insolvenței acesteia, achitând datoriile, au hotărât să vândă terenul fabricii situat lângă Parcul Carol, pe care se propune construcția unui ansamblu rezidențial cu sute de apartamente.

Compania Electroconstrucția Elco București a declarat insolvență în 2014 din cauza datoriilor acumulate în timpul crizei economice. La aproape un an de la acest eveniment, firma Bucharest Business Development, înființată în anul 2015, a preluat datoria unui auditor financiar și a achitat creanțele a 24 de creditori, în principal BRD și statul român, în valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de euro și, ulterior, a devenit acționarul majoritar al companiei, cu o participație de 94,5%.

Printre asociații Bucharest Business Development care desfășoară activități imobiliare se numără Mariana Arapalea, asociată în mai multe firme cu Alexandru Gabriel Arapalea, cunoscut pentru dezvoltarea ansamblului rezidențial Dream Residence Rahova format din zece blocuri cu aproximativ 770 de apartamente. Un alt nume este al lui Nicu Stancu, care între 2016-2018 a fost directorul general al Electroconstrucția, iar acum este project manager în cadrul firmei de construcții Magnum Expert Building. Asociat este și Gabriel Ionuț Băniță, care de anul trecut este managing partner al agenției imobiliare Blitz Imobiliare.

Ca urmare a planului de reorganizare parcurs de Bucharest Business Development, judecătorii au decis în mai 2018 ieșirea din insolvență a Electroconstrucția Elco București. În aprilie 2020, Electroconstrucția a obținut de la Primăria Sectorului 4 un certificat de urbanism pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu clădiri de 14 etaje pe terenul de 6.900 de metri pătrați pe care încă funcționează sediul administrativ al fabricii, lângă Parcul Carol.

Rolul certificatului de urbanism este de a ridica valoarea terenului în vederea vânzării, având în vedere faptul că Nicu Stancu a declarat că „discuțiile de vânzare sunt avansate cu un posibil cumpărător“.

Valoarea terenului poate fi estimată la aproximativ 3,8 milioane de euro, dacă ținem cont că, în vecinătate, dezvoltatorii Militari Residence, au plătit circa 3,4 milioane de euro pe terenul de aproape 6.000 de metri pătrați pe care au construit ansamblul Carol City Park, cu peste 300 de apartamente.

Dacă este să facem o comparație, terenul Electroconstrucția oferă posibilitatea dezvoltării unui ansamblu rezidențial cu peste 300 de apartamente.

Sursa foto: Profit.ro