in

Tribunalul Bucureşti a suspendat avizul de mediu pentru PUZ Coordonator Sector 1

Tribunalul Bucuresti a suspendat la data de 26.05 avizul de mediu pentru PUZ Sector 1, prin care deveneau construibile parti din Parcul Herastrau, din Padurea Baneasa si alte spatii verzi din Sectorul 1, potrivit lui Nicusor Dan, fondatorul Asociatiei Salvati Bucurestiul (ASB).
Actiunea a fost initiata de 5 ONG-uri: ASB, Fundatia Eco-Civica, Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi, Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului – Odai si Asociatia Protectia Lacului Baneasa.
“Judecata s-a desfasurat in mod fulger, a avut loc primul termen de judecata, s-au judecat interventia noastra principala, exceptiile si fondul, si in aceeasi zi am primit si pronuntarea. Dintre motivele invocate, mentionam: incalcarea legii mediului 195/2005 intrucat numeroase spatii verzi au fost incadrate ca zone construibile; incalcarea legii apelor 107/1996 intrucat zonele de protectie a malurilor lacurilor au devenit si ele construibile; nefundamentarea corecta a avizului de mediu, intrucat plansele PUZ-ului nu prevedeau clar si concludent ce modificari face acest PUZ, deci nu putea fi evaluat corect nici impactul sau de mediu”, precizeaza reprezentantii ASB.
Decizia este data in prima instanta, insa este executorie de drept. Cu alte cuvinte, PUZ Coordonator Sector 1 nu mai are aviz de mediu, deci primaria nu poate merge mai departe cu elaborarea noului plan urbanistic.
Conform ASB, acesta este al 169-lea dosar castigat de ONG.
Pentru informatii suplimentare, click aici!