in ,

Va fi construit un hotel de patru stele în nordul Bucureștiului de către un miliardar israelian

Dezvoltatorul imobiliar Willbrook, controlat indirect de miliardarul israelian Eyal Ofer (69 de ani), pregătește dezvoltarea unui hotel de patru stele cu circa 100 de camere lângă centrul de afaceri Willbrook Platinum Business and Convention Center.

Investitorul lucrează și la realizarea unui ansamblu rezidențial cu aproximativ 100 de apartamente peste drum de complexul Stejarii, dezvoltat de Ion Țiriac.

Viitorul hotel al Willbrook va avea 5 etaje, iar dezvoltarea va presupune o investiție de peste 42 milioane de euro, potrivit calculelor realizate de Profit.ro. Dezvoltatorul nu a afiliat încă hotelul unui brand. Viitorul hotel este amplasat lângă Willbrook Platinum Business and Convention Center Willbrook urmează tendința de dezvoltare accelerată a pieței hoteliere din București. Doar pe axa București-Ploiești, pe care se înscrie și proiectul companiei, s-a inaugurat în vara anului trecut hotelul Hilton Garden Inn al lituanienilor de la Apex Alliance, din interiorul aeroportului din Otopeni; șeicul Ahmed bin Saif Al Nahyan, membru al uneia din cele șase familii conducătoare a Emiratelor Arabe Unite, urmează să inaugureze în iunie un hotel ibis Styles cu 85 de camere în apropierea aeroportului din Otopeni; iar, în zona Expoziției, omul de afaceri Nicolae Dumitru construiește un hotel afiliat brandului Swissôtel, primul de acest fel în România. „Deși hotelurile sunt cel mai lovit segment din piața imobiliară (de pandemie, n.red.), în ultimele săptămâni am avut discuții cu investitori care caută hoteluri pe care în alte condiții ar fi fost mai greu să le cumpere. Evident, se așteaptă la o oarecare scădere de preț, dar această scădere este mai puțin agresivă față de cât ne-am fi așteptat, pentru niște proprietăți care acum generează zero euro venit“, a declarat Andrei Văcaru, head of capital markets din cadrul JLL Romania, care a fost implicat și în vânzarea Radisson din București.