in ,

Atlas Estates a primit avansul pentru vânzarea Golden Tulip din centrul Bucureștiului

Investitorul imobiliar Atlas Estates, controlat de milionarul israelian Ron Izaki, a încasat, în aprilie, avansul de la grupul hotelier Fattal, pentru vânzarea Golden Tulip de pe Calea Victoriei. Tot în aprilie a primit certificatul de urbanism necesar construirii unui ansamblu rezidențial cu 823 de apartamente în locul fostei fabrici de ulei Solaris din Obor.

La sfârșitul lunii ianuarie, Atlas Estates a semnat un contract cu grupul hotelier Fattal pentru vânzarea Golden Tulip la un preț net de 7,7 milioane euro. Valoarea contabilă a hotelului din centrul Bucureștiului era de 3,6 milioane de euro la sfârșitul anului trecut, potrivit celui mai recent raport financiar al Atlas.

Dezvoltatorul a anunțat încă din 2008 că va construi aici un proiect imobiliar cu 1.200 de apartamente, o investiție care s-ar fi ridicat la 180 milioane de euro, însă planurile au fost amânate de criza financiară. Acum, pe terenul de 3,2 hectare urmează a fi ridicate 11 blocuri cu 823 de apartamente, 970 de locuri de parcare și spații comerciale cu o suprafață de 2.800 de metri pătrați. Investiția în acest proiect poate fi estimată la peste 35 milioane de euro, la costurile actuale de construcții.

În zona Obor sunt pregătite o serie de dezvoltări imobiliare pe foste sau actuale platforme industriale printre care se numără Aversa, Mecanica Fină, Diasfin, Carmesin, Izolatorul și Sintofarm. Atlas Estates mai deține, tot de dinainte de criza financiară din 2008, un teren de circa 10 hectare în Voluntari, destinat unei dezvoltări rezidențiale sau comerciale. Atlas Estates a trecut în 2010 printr-un proces de preluare în urma căruia, controlul companiei a trecut la grupul Izaki, fondat și deținut de israelianul Ron Izaki. Tranzacția a evaluat compania la aproximativ 400 de milioane de dolari. În urma achiziției, compania a fost delistată de pe piața secundară a Bursei de la Londra și a rămas listată doar pe Bursa de Valori din Varșovia.