in

Va fi construit un ansamblu rezidențial de anvergură lângă Autogara Militari

Pilotul Radu-Tudor Vasile, fiul fostului prim-ministru Radu Vasile, alături de familia Marin, cu afaceri în domeniul tipografic și construcții, lucrează la fundația primului bloc dintr-un ansamblu rezidențial cu 710 apartamente lipit de Autogara Militari, proiect inițiat încă din timpul crizei din 2008.

În ultimele zile ale anului trecut, Primăria Sectorului 6 i-a autorizat pe soții Alexandru Radu Marin și Ana Maria Marin și pe Radu-Tudor Vasile să construiască un bloc cu apartamente cu două subsoluri și 11 etaje supraterane.

Înainte de declanșarea stării de urgență, cei trei investitori au semnat un contract de asociere în participațiune cu Urban Home Development cu scopul construcției și vânzării proiectului. Firma este împărțită în mod egal între Ana Maria Marin și Sorin Neacșu și a mai dezvoltat până acum mici blocuri cu apartamente în sudul și estul Bucureștiului.

Noul complex rezidențial, denumit Maniu 141, este construit pe un teren de 15.799 de metri pătrați deținut în cotă de 64% de soții Marin și în cotă de 36% de Radu-Tudor Vasile, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Ansamblul urmează să cuprindă 710 apartamente, împărțite în cinci blocuri, și spații comerciale de 5.300 de metri pătrați. Prima etapă a început cu un bloc cu 96 de apartamente și are ca termen de finalizare anul 2021.

Prețurile practicate de dezvoltatori variază între 47.600 de euro, pentru o garsonieră la parter, și 105.600 de euro, pentru un apartamente cu trei camere. Fiecare apartament este prevăzut cu un loc de parcare al cărui preț este de 9.800 de euro, plus TVA.