in

Fondatorul Mega Image se extinde pe piața imobiliară prin noi achiziții

Familia Malideros, cea care a fondat lanțul de supermarketuri Mega Image, a plătit 3,6 milioane euro familiei Margaritidis pentru un teren situat în cartierul bucureștean Titan, unde poate construi un mic centru comercial și un bloc cu 55 de apartamente.

În paralel, a mai cumpărat un teren în Bolintin-Deal, tot pentru un centru comercial. Familia Margaritidis a promovat încă din 2018 un Plan Urbanistic de Detaliu pentru două loturi de teren alăturate, amplasate în cartierul Titan, lângă ansamblul rezidențial Armonia. Cele două parcele au o suprafață totală de 4.970 de metri pătrați, iar, în vara anului trecut, Primăria Sector 3 a eliberat documente premergătoarea autorizării construcției care permit ridicarea unui centru comercial cu o suprafață de circa 1.200 de metri pătrați și a unui bloc cu 55 de apartamente, alături de 106 locuri de parcare. La sfârșitul anului trecut, familia Malideros, prin compania Dolphin Invest, a plătit 3,6 milioane de euro pentru acest teren și intenționează să construiască, chiar din acest an, un centru comercial destinat închirierii, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 7.200 de metri pătrați.

În aceeași perioadă, familia Malideros a mai încheiat o tranzacție, în Bolintin-Deal, în urma căreia a cumpărat de la soții Ioana-Alexandra și Sorinel Costea un teren de 2.336 de metri pătrați și clădirile aferente la un preț de 225.000 de euro. Investitorul vrea să construiască aici, începând cu anul 2021, un centru comercial cu o suprafață desfășurată de circa 2.100 metri pătrați.

Ea este acționar al restaurantelor OSHO, Yasou și Oro Toro. Afacerile familiei sunt gestionate de Theodoros Malideros și de fiul său, Georgios Malideros. Theodoros Malideros a deschis primul Mega Image din București, în 1995, iar în 2000 a vândut rețeaua retailerului belgian Delhaize. În această perioadă, proprietarii de spații comerciale suferă pierderi considerabile din cauză că magazinele sunt închise, cu excepția celor care comercializează produse alimentare, medicamente, electronice și servicii de curățenie.