in

Compania Națională de Investiții anunţă demararea lucrărilor pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța

Compania Națională de Investiții a anunțat, luni, 14.04., începerea lucrărilor pentru reabilitarea și restaurarea Cazinoului din Constanța, durata contractului fiind de 27 de luni, iar valoarea investiției se ridică la peste 56 de milioane de lei cu TVA.

Amplasamentul fusese predat constructorului pentru efectuarea etapei de proiectare din data de 15 ianuarie a.c., în prezența ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan. “Am promis că voi urmări îndeaproape lucrările la acest obiectiv pentru că este un simbol al litoralului și al României. Îi asigur pe constructori că, din partea ministerului pe care îl conduc, au toată susținerea astfel încât să nu fie înregistrate întârzieri nici în derularea lucrărilor și nici în decontarea acestora. Finanțarea este asigurată!”, a precizat ministrul Ion Ștefan.

Asocierea Aedificia Carpati SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL va executa lucrări de consolidare și restaurare a clădirii principale (S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol), dar și a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă), potrivit contractului.

Durata contractuală pentru realizarea lucrărilor este de 27 de luni, iar valoarea investiției se ridică la 56.627.697,09 lei cu TVA. “Vom urmări îndeaproape derularea lucrărilor și fiecare etapă din acest proiect astfel încât, la sfârșitul lucrărilor, să putem preda cea mai frumoasă clădire de pe întreg litoralul Mării Negre. Constructorii vor avea parte de tot sprijinul nostru pentru ca lucrările să fie finalizate în termenul contractual asumat”, a declarat Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții S.A.

După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural și de divertisment, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții etc., fiind pusă în valoare, astfel, cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau din țara noastră.