in

Tranzacție – Un fond de investiţii cumpără o nouă companie din România

Fondul de investiții Abris semnează o nouă investiție în România, cumpărând, printr-o companie a holdingului românesc Green Group. Societatea este proprietarul celui mai mare parc integrat de reciclare din sud-estul Europei, afacerea din România a companiei maghiare Eltex, un business de peste 26 milioane lei.

În 2018, conform ultimelor date disponibile, Eltex Recycling, cu sediul la Oradea, a avut afaceri de 26,6 milioane lei și un profit net de 4,3 milioane lei, cu 138 de angajați, cele mai mari cifre de la înființare. Green Group, controlat de Abris, prin care este efectuată tranzacția, are o capacitate instalată de reciclare de peste 460.000 tone anual.

Abris a cumpărat Green Group de la Global Finance în 2016, companie care reunește șase firme de servicii de reciclare a deșeurilor și este al doilea cel mai mare producător de fibră regenerată din Europa. Acum, Abris preia Eltex Recycling, afacerea deschisă în România, în 2012, de compania maghiară Eltex, pentru administrarea sistemelor de manipulare a deșeurilor. Tranzacția este condiționată de mai multe clauze, inclusiv de acceptul Consiliului Concurenței.

Abris Capital Partners este unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investiții din Europa Centrală și de Est și controlează deja în România mai multe companii, precum Dentotal, preluat de la o familie de medici stomatologi cu investiții și în turism, Global Technical Group, unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din România, și Pehart Tec Grup, producător de hârtie. În 2018, Abris a vândut Urgent Cargus, al doilea mare jucător pe piața românească de curierat,  după FAN Curier.