in

Ce crede Ioannis Papalekas despre impactul pandemiei de Coronavirus

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, ce a ieșit recent din afacerea Globalworth într-o tranzacție de acțiuni ce depășește 230 milioane de euro, a anunțat că a demisionat din Consilul de Administrație al Globalworth pentru a se concentra pe partea operațională a companiei în contextul crizei cauzate de pandemia de coronavirus.

Globalworth este principalul investitor pe piața imobiliară de birouri din România. „Din păcate, răspândirea rapidă a coronavirusului ne-a prins pe noi, precum și sistemul economic global și afacerile, cu garda jos, creând o imensă incertitudine pentru viitor. Niciun sector sau activitate nu vor rămâne neafectate de această situație și, ca grup, am implementat mai multe măsuri semnificative pentru a ne proteja și vom continua să facem acest lucru de acum înainte“, a anunțat Ioannis Papalekas în ultimul raport financiar al Globalworth.

Domnia sa a mai anunțat că se va concentra în perioada următoare pe punerea în aplicare a mai multor măsuri de precauție în România și Polonia, care să asigure continuitatea activității și viabilitatea pe termen lung. „Sunt îngrijorat și foarte precaut în privința a ce se va întâmpla în săptămânile și lunile următoare și la ce altceva vom asista în viitor. Va trebui să ne regândim strategia generală în paralel cu controlul acestei perturbări, în timp ce ne uităm la activitățile și investițiile noastre pe termen lung. De la începutul anului, ne-am îmbunătățit în continuare lichiditatea, care se apropie de 600 milioane euro, și o vom proteja pentru a „ieși” din această furtună fără precedent“, a mai spus Papalekas.

Omul de afaceri grec a decis să iasă din afacerea Globalworth, pe care a fondat-o în 2013, prin vânzarea acțiunilor pe care mai deținea în companie miliardarului ceh Radovan Vitek, într-o tranzacție ce depășește 230 milioane de euro.