in

Retailerul Bucur transferă un teren în schimbul a circa 170 de apartamente către doi antreprenori

Retailerul bucureștean Bucur, controlat de SIF Muntenia, vrea să acorde dezvoltatorului imobiliar Novum Business Invest, deținut de antreprenorii Ionuț Cosmin Fleancu și Dan George Dobre dreptul de a construi pe unul dintre terenurile din Sectorul 6 un ansamblu rezidențial în schimbul a circa 170 de apartamente.

Bucur, societate desprinsă din fosta Întreprindere de Comerț cu Ridicata pentru Produse Alimentare (ICRA), deține pe Bulevardul Timișoara un teren în suprafață de circa 41.000 de metri pătrați, pe care au funcționat depozite.

Pe o parte din acest lot a fost dezvoltat complexul comercial Bucur Retail Park, iar o bucată de 27.000 de metri pătrați rămasă disponibilă urmează acum a fi oferită de SIF Muntenia celor de la Novum Business Invest cu titlu de superficie, pentru ca dezvoltatorul să ridice un ansamblu rezidențial.

Acționarii Bucur urmează să aprobe luna viitoare constituirea dreptului de superficie, în urma căruia societatea va primi în schimbul terenului pus la dispoziția dezvoltatorului dreptul de proprietate asupra unei suprafețe utile de cel puțin 13.950 de metri pătrați, cu balcoane incluse, din viitorul complex rezidențial, plus câte un loc de parcare pentru fiecare apartament. Un calcul simplu arată că Bucur ar urma să primească circa 170 de apartamente de la Novum Business Invest. Ansamblul rezidențial va fi realizat în două faze.

Bucur a finalizat în decembrie 2018 prima etapă a complexului comercial Bucur Retail Park, care găzduiește, pe o suprafață de 4.200 de metri pătrați, retailerii Penny Market, PEPCO, JYSK, DM Drogerie Markt și KiK. Cea de-a doua fază va fi destinată segmentului agroalimentar, iar construcțiile vor începe în 2020 și se vor finaliza la începutul lui 2021, când vor fi livrați 13.500 de metri pătrați. Dezvoltarea ansamblului rezidențial ar urma să demareze cel târziu în 2021.

Întregul complex se învecinează cu fosta platformă industrială Frigocom, în locul căreia spaniolii de la Gran Via au dezvoltat complexul rezidențial Timișoara 58 care cuprinde circa 500 de apartamente. Compania Bucur mai deține încă trei depozite în Militari, Rahova și în zona Industriilor pe care le închiriază logisticienilor.

Antreprenorii Ionuț Cosmin Fleancu și Dan George Dobre sunt printre cei mai importanți dezvoltatori de ansambluri rezidențiale din Sectorul 6. Compania lor, Novum Business Invest a realizat până acum 8 proiecte cu 2.318 apartamente și lucrează la alte 1.172 de unități locative. Antreprenorii lucrează și la construcția unui hotel ibis cu 160 de camere în zona Politehnica.