in

Declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de angajator pot fi prezentate direct de pe telefon

Declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de angajator necesare pentru cei care trebuie să se deplaseze în afara locuinței în interes de serviciu sau din alte motive, sunt disponibile începând de azi, 29.03., pe platforma formular.sts.ro, operaționalizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, după cum informează Grupul de Comunicare Strategică.

Documentele pot fi completate de pe telefon sau calculator, însă ele trebuie semnate olograf, potrivit unui comunicat. Acestea pot fi prezentate autorităților și direct de pe telefon.

”Vă informăm că este activă platforma electronică formular.sts.ro pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator”, este precizat în comunicat.

Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.