in

Doi milionari intră pe piața imobiliară din București, printr-o tranzacție cu partenerii lui Ioannis Papalekas

Antreprenorii  Spiru Mantu și Mihai Humă, proprietarii constructorului Arcada Company, urmează să cumpere de la doi parteneri ai lui Ioannis Papalekas un teren pe Calea Floreasca, la un preț de peste 2.100 de euro/metru pătrat.

Terenul de aproape 4.000 de metri pătrați a fost aprobat spre vânzare, la un preț de 8,4 milioane euro, de către Victoria Ventures, o firmă înființată de investitorul imobiliar grec Ioannis Papalekas alături de românul Ioan Paul Rafail,

Firma a fost inclusă în oferta publică inițială de listare la bursă a Globalworth, grup fondat de Papalekas în 2013 și din care s-a retras, recent, în urma unei tranzacții de acțiuni ce a depășit 230 milioane de euro. Pe lotul din Calea Floreasca este proiectată și autorizată construcția unei clădiri de birouri cu șapte etaje, în suprafață de 13.700 de metri pătrați, care este promovată pe piață la închiriere cu o dată estimată de finalizare a construcției în ultimul trimestru din 2021.

Prin acest proiect, gălăţenii Mantu și Humă își fac intrarea pe piața imobiliară bucureșteană. Deși Arcada Company a consemnat doi ani consecutivi de scădere a cifrei de afaceri, rămâne cel mai mare constructor din Galați. A încheiat anul 2018 cu un rulaj de circa 22,6 milioane de euro. Compania face parte dintr-un consorțiu, alături de ISPCF și DB Engineering & Consultings, care a câștigat proiectul de modernizare a liniei de cale ferată București Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Chiar dacă a început în anii `90 prin lucrări de întreținere pentru CFR, grupul Arcada cuprinde acum și o moară, un siloz, o fabrică de pâine, o rețea de vânzare de produse de panificație și zeci de hectare de teren arabil, pentru cultivarea grâului. Spiru Mantu și Mihai Humă au fost cuprinși în 2011 în topul milinarilor români realizat de revista Forbes cu o avere estimată la 24-26 milioane de euro.

Victoria Ventures a mai dezvoltat în zonă ansamblul rezidențial Floreasca 1, situat pe malul lacului, pe strada Gheorghe Țițeica. Proiectul Floreasca 1 face parte din portofoliul dezvoltatorului 1development, coordonat de parteneri ai lui Ioannis Papalekas. În această formulă au mai construit un bloc cu patru etaje și 36 de apartamente de lux în apropiere de mallul Jolie Ville și acum lucrează la primul lor proiect major, ansamblul Central de pe strada Vasile Lascăr, care va avea la finalizare peste 300 de apartamente.