in

eMag a retras de la vânzare depozitul de 120.000 mp din apropierea Bucureştiului

Deși la jumătatea anului trecut, eMag, cel mai mare retailer online din România, controlat de gigantul sud african Naspers, a anunțat că va vinde depozitul de 120.000 mp din apropierea comunei Joița, compania a retras proprietatea de la vânzare și o va păstra în portofoliu.

eMag cerea la acea vreme 50-60 de milioane de euro pe depozitul a cărui dezvoltare a costat 40 de milioane de euro, iar tranzacția urma să se deruleze ca un sale&lease back, urmând ca eMag să fie chiriașul depozitului. Însă, compania și acționarii săi, Naspers (majoritar) și Iulian Stanciu, au decis să-și asume costurile de operare ale depozitului, prezentat la inaugurare, anul trecut, drept cel mai mare din Sud-Estul Europei. Depozitul este construit într-o zonă cu acces la autostradă, la ieșire din București, în județul Giurgiu, în apropierea depozitului pe care Network One Distribution (NOD), deținută integral de Iulian Stanciu, îl are în CTPark Bucharest West.

NOD are închiriați circa 44.000 de metri pătrați în două clădiri ale CTP. Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România și a devenit un lider cu prezență în Bulgaria, Ungaria și Polonia, fiind administrat de Dante International, acționarii companiei fiind grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu, cu o participație sub 23%.