in

52 de farmacii vor fi vandute catre HelpNet

O companie listată la Bursă care operează circa 100 de unităţi a anunțat vânzarea a 52 de farmacii către HelpNet, reţea controlată de grupul german Phoenix, într-o tranzacţie de până la 8,5 mil. euro.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, acţionarii companiei ce va vinde cele 52 farmacii, Farmaceutica Remedia, aprobaseră vânzarea integrală sau parţială a reţelei de farmacii, pentru un preţ minim de cinci milioane de euro (fără TVA).

Atunci, acţionarilor li s-a prezentat raportul de analiză a activităţii de retail din cadrul societăţii întocmit de Comitetul de Audit, pentru fundamentarea propunerii de vânzare a farmaciilor.

Valoarea de piaţă a companiei Farmaceutica Remedia la Bursa de Valori Bucureşti este de 39,46 milioane de lei.

În primele nouă luni ale anului, Farmaceutica Remedia a raportat o cifră de afaceri netă de 326,63 milioane de lei, cu 1,98% sub cea din aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,62 milioane de lei, cu 37,8% sub cel din perioada ianuarie – septembrie 2018.

În anul 2016, compania a fost divizată în Farmaceutica Remedia SA, companie de retail, ce deţine integral Remedia Distribution & Logistics SRL, companie de distribuţie.

Help Net  a fost fondată în anul 1998 și operează unul dintre cele mai mari lanţuri farmaceutice din ţara noastră. Începând cu aprilie 2018, face parte din grupul german Phoenix, furnizor de servicii integrate de sănătate din Europa.

Phoenix are o prezenţă activă în 27 de ţări, având o reţea de de 164 centre de distribuţie, 2500 de farmacii proprii, 37.000 de angajaţi.