in

Statul a pierdut un hectar din Pădurea Băneasa

Romsilva a pierdut 1 hectar din Pădurea Băneasa, în urma unei actualizări făcute de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară – Oficiul pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară București.

Beneficiarii sunt celebri avocați Dumitrescu Tanți Virginica și Adrian Ciorobea care au un teren de 10 hectare în pădure, chiar lângă drumul pe care Primăria Sectorului 1.  Aceștia sunt cunoscuți pentru că Primăria Capitalei le-a dat în schimbul unui teren din Parcul Plumbuita un teren de trei ori mai mare pe strada Fabrica de Glucoză.

Majorarea suprafeței de teren de zece hectare cu încă un hectar s-a făcut în baza unei prevederi legislative potrivit căreia este permisă majorarea suprafeței de teren cu până la 10%, după efectuarea măsurătorilor în teren, pentru împrejmuirea acestuia, iar legea cere procesul-verbal de vecinătate, semnat de către proprietarii imobilului vecin.

Avocaţii Verginica Dumitrescu şi Adrian Ciorobea au cumpărat terenul de 10 hectare în 2006 de la moştenitorii doamnei Maria Marina Basarab Brâncoveanu născută Ştirbey. Avocaţii au devenit cunoscuţi în 2006 când au primit un teren de 3 ori mai mare de la primarul Răzvan Murgeanu lângă Şoseaua Fabrica de Glucoză în schimbul unui teren pe care acum se află lacul şi parcul Plumbuita.