in

Un hotel renumit din centrul vechi al Capitalei ar putea fi vândut cu 40 milioane de euro

Unul dintre cei mai activi dezvoltatori de hoteluri din Bucureşti din ultimii doi ani, se apropie de finalizarea procesului de due dilligence pentru vânzarea hotelului Hilton Garden Inn de lângă BNR, din Centrul Vechi al Capitalei.

Hotelul este deținut în prezent de grupul lituanian Apex Alliance. Are 210 camere, este aflat în al treilea an de funcționare și ar urma să fie vândut cu 40 milioane de euro unei mari companii internaționale specializată în spații hoteliere.

Hotelul a fost construit din clădirea monument istoric care a fost din 1904 până în prezent Palatul Asigurărilor Naţionale, Ministerul Comerţului după care Banca Ion Ţiriac, iar ulterior clădirea a fost vândută celor de la Naturstein.
Pe aceeaşi stradă, de partea cealaltă a BNR, Apex Alliance construieşte viitorul hotel Autograph by Marriott din vechea bancă Marmorosch Blank şi care va avea deschiderea la finalul anului 2020 când va fi inaugurat un total de 214 camere.

Grupul Apex Alliance din Lituania a început la începutul lunii noiembrie lucrările pentru demolarea clădirii de birouri construită drept “anexă” a clădirii istorice care în perioada interbelică a găzduit banca Marmorosch Blank. Proiectul va fi fianlizat spre sfârșitul anului 2020.

În 2004, BRD acumpărat clădirea de la RAPPS cu 737.000 de euro şi a vândut-o în 2007 firmei Doamnei Imobiliare cu peste 10 milioane de euro.  Grupul Apex Alliance deţine momentan două hoteluri deja operaţionale – unul în Româ­nia şi unul în Lituania – şi vrea ca până la jumătatea anului 2020 să ajungă la un total de 11 unităţi, dintre care cinci în Bucureşti, iar celelalte acasă la Vilnius, Kaunas sau în Riga (Letonia).