in

Care este valoarea creditelor de investitii imobiliare din Romania?

Bancile din Romania au lansat campania de informare si constientizare #DreptulLaBanking. Prin intermediul acesteia va fi îmbunătățit dialogul cu publicul larg, institutiile de credit actionând consecvent pentru ca bankingul sa fie adus la un alt nivel.
Valoarea creditelor ipotecare si pentru alte investitii imobiliare se ridica la 20 miliarde euro, ceea ce reprezinta 10% din Produsul Intern Brut al Romaniei. Aproximativ 100.650 companii se dezvolta cu finantare de la bancile din Romania, potrivit datelor la finele anului 2019. Valoarea finantarilor acordate de banci companiilor se cifreaza la 25 miliarde euro, la finele lunii noiembrie 2019. Pentru dezvoltarea IMM-urilor, antreprenorii au contractat finantari de la bancile din Romania in valoare de 17 miliarde euro, potrivit datelor din luna noiembrie 2019.
Astfel, peste 485.270 de persoane fizice au contractat credite ipotecare/imobiliare de la banci si au achizitionat locuinte sau au realizat alte investitii imobiliare. Numarul debitorilor persoane fizice cu credite ipotecare este de 283.769 si numarul debitorilor persoane fizice cu alte credite pentru investitii imobiliare este de 201.505, arata datele Bancii Nationale a Romaniei, la finele anului 2019.
Romanii fac aproximativ 885 milioane de tranzactii electronice in siguranta anual prin intermediul bancilor din Romania. In agricultura, romanii au contractat credite de peste doua miliarde de euro, potrivit datelor aferente lunii septembrie 2019.

Numarul debitorilor persoane fizice cu credite ipotecare este de 283.769 si numarul debitorilor persoane fizice cu alte credite pentru investitii imobiliare este de 201.505, arata datele Bancii Nationale a Romaniei, la finele anului 2019.

Astfel, peste 485.270 de persoane fizice au contractat credite ipotecare/imobiliare de la banci si au achizitionat locuinte sau au realizat alte investitii imobiliare.
Campania #DreptulLaBanking vorbeste despre increderea reciproca intre oameni si sistemul bancar, esentiala pentru cresterea bunastarii individuale, cat si despre dezvoltarea economiei Romaniei. Deschidem astfel o conversatie necesara banci – societate, care sa acopere toate aspectele despre ceea ce reprezinta bancile si ce inseamna activitatea bancara.