in

TC Capital este in cautare de alte cladiri de birouri

Turcii de la TC Capital se axeaza pe finalizarea modernizării clădirii de birouri și pe afacerea agricolă în care cultivă 3.000 de hectare, dar nu neglijeaza oportunitățile de pe piața imobiliară. Compania e coordonata de Ali Capa, fost acționar și director executiv al dezvoltatorului Anchor Grup.

TC Capital a achizitionat Hyperion Towers în anul 2017 de la lichidatorul companiei, care deținea clădirea, iar investiția în lucrările de reamenajare pentru cele două clădiri se ridică la 14 milioane euro.

„Mi-ar plăcea să mai găsim o clădire „distressed”, dar nu cred că e momentul lor. Ne interesează în primul rând zona de nord, dar orice regiune a Bucureștiului merge. Important e să iasă calculele de profitabilitate. Important e că piața e sănătoasă, iar cerere există inclusiv din partea IMM-urilor care tind să iasă din zonele rezidențiale și să caute spații în clădirile de birouri”, spune Ali Capa.
Renovarea Hyperion Towers se desfasoara în două etape, termenul de finalizare al primei clădiri fiind la finalul acestui an, în timp ce pentru cel de-al doilea turn termenul este al doilea semestru din anul 2020.

„Vom fi destul de agresivi la chirii, în jur de 5-6 euro/mp. Practic, vor fi companii care nu vor plăti mai mult de 1.000 de euro pe lună chirie. Vom oferi și spații mici, pe care, de obicei, dezvoltatorii evită să le închirieze”, a declarat Capa.

Sursa foto: economica.net