in

Marius Roates scoate la vanzare terenuri, alaturi de partenerii spanioli

Antreprenorul Marius Roateș, partenerul spaniolilor Iñigo Torres Livianos și Pedro López Gómez, pregătește pentru proiecte imobiliare terenuri în București și împrejurimi și, concomitent, caută cumpărători pentru ele. Aceasta serie de terenuri au fost cumparate speculativ înainte de criza din Romania.

Afaceristul a atras atenția publică prin asocierea cu Gică Popescu, alături de care a dezvoltat centrul comercial Doldora Bazaar din Rahova, închis în anul 2013 și intrat în faliment.

Afacerile antreprenorului sunt totusi mai mult legate de cele ale partenerilor săi spanioli. Iñigo Torres Livianos și Pedro López Gómez au înființat compania Emerge Investments Romania, in anul 2005, cu scopul de a acumula terenuri pentru proiecte imobiliare. În 2014, spaniolii au mai demarat un fond pe piața, cu scopul de a dezvolta 1.000 de locuințe pentru categoria de mijloc din București.

Acestia au inceput cu trei terenuri situate în Ștefănești de Jos și în Bragadiru, unde planuiau construirea a 320 de apartamente, in cinci etape. Lucrările nu au mai fost, însă, demarate.

La momentul actual, o parte din terenuri au reintrat în etapa de avizare și sunt scoase la vânzare. Afaceristul Marius Roateș are participații minoritare în fiecare dintre aceste proiecte.

Sursa foto: profit.ro