in

Afaceristul irakian Tomah Kahled construieste peste 400 de apartamente

Afaceristul irakian Tomah Kahled, care este proprietarul complexului comercial Sir din București, este in asteptarea autorizațiilor de construire pentru două ansambluri rezidențiale noi care vor oferi peste 400 de apartamente, iar investițiile vor fi de peste 20 milioane de euro.

În vara anului 2018 a demarat construcția primului său proiect rezidențial de anvergură, situat lângă complexul de birouri Timpuri Noi Square, dezvoltat de divizia imobiliară a IKEA. Ansamblul Roka Residence cuprinde 223 de apartamente, iar finalizarea proiectului este așteptată în toamna anului 2020.

Investitorul se afla acum în ultima etapă pentru obtinerea Planului Urbanistic Zonal ce cuprinde construcția a cinci blocuri cu peste 200 de apartamente.

Acesta mai poseda un teren de circa 14.600 de metri pătrați, aflat pe malul râului Colentina, învecinat cu terenul familiei Bosînceanu.

Pe strada Cremenița, unde se afla terenul din Colentina, afaceristul a mai construit până acum hotelul Sir Colentina, șapte vile și două blocuri cu 58 de apartamente.

Noul proiect prevede dezvoltarea a șapte clădiri cu patru etaje și aproximativ 200 de unități locative in total, care vor fi dezvoltate in etape cu o investitie ce se ridica la aproximativ 10 milioane de euro. Lucrările ar putea începe în primăvara anului 2020.

Sursa foto: Profit.ro